Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
3. 4. 2017,
11.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Roger Federer Miami

Ponedeljek, 3. 4. 2017, 11.11

6 let, 6 mesecev

Roger Federer plačuje Hrvata, da ga ta potem kritizira

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Ivan Ljubičić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Roger Federer je v nedeljo v Miamiju prišel še do ene velike zmage, potem ko je v finalu po dveh nizih premagal svojega velikega tekmeca Rafaela Nadala. Švicar pa je takoj po dvoboju presenetil s svojo izjavo in prihodnjimi načrti. Nekaj besed je spregovoril tudi o trenerju Ivanu Ljubičiću.

Roger Federer ima za seboj izjemen teden, saj je zmagal še tretji turnir v letošnji sezoni. Očitno ga na Floridi s tira ni vrgla afera z njegovo ženo. Njegova statistika je letos izjemna, saj je do zdaj izgubil le en dvoboj, zmagal pa je 18-krat.

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Rad bi malo zadihal

Roger Federer je veliko razmišljal o peščeni sezoni, ki prihaja. Prišel je do odločitve, s katero je marsikoga presenetil, a kot pravi, je zanj zelo pomembna. Švicarja na igriščih ne bomo videli vse do OP Francije, ki se začne 28. maja. To pomeni, da bo izpustil kar tri turnirje serije masters – Monet Carlo, Madrid in Rim. "Gre bolj za sproščanje in paziti moram, da dovolj počivam," je po tretji zmagi v Miamiju povedal zimzeleni Federer.

"Če sem iskren, gre bolj za preventivo. Rad bi malo zadihal in potem znova začel trenirati. Do neke mere moram ostati v formi, ker 10. aprila igram dvoboj v Zürichu. Ne morem si dovoliti, da zdaj vse razpade. Veselim se že, da se bom vrnil v telovadnico in delal na stvareh, ki v zadnjih mesecih nisem uspel. Da, verjetno bom v naslednjih mesecih ostal na trdi podlagi, na pesek bom šel verjetno dva tedna pred OP Francije. Takšen je trenuten načrt. Upam, da bom igral v Franciji, vendar bom videl, kako se bodo stvari odvijale," je razkril 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki bi se med drugim rad dobro pripravil tudi na travo.

Wimbledon ga najbolj zanima

"Wimbledon je v bližnji prihodnosti največji cilj, prav tako pa turnirji v ZDA. OP Francije tudi do neke mere … Ne bom imel nobenega pritiska, ker se ne bom pripravljal tako kot po navadi. Toda turnirji na travi so zelo pomembni, saj bom igral v Stuttgartu in Halleju. Prav tako gledam, da bom zelo dober za finalni turnir, kjer sem bil zelo uspešen. Drugi del sezone je zame  pomemben, zato si bom vzel nekaj počitka," je razkril eden najboljših igralcev sveta, ki je priznal, da po poškodbi ni pričakoval tako uspešne vrnitve.

"Veste, zadnje leto je bilo težko. Prišel je v času, ko sem se na OP Avstralije dobro počutil, potem pa so se stvari zapletle." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Veste, zadnje leto je bilo težko. Prišel je v času, ko sem se na OP Avstralije dobro počutil, potem pa so se stvari zapletle." Foto: Guliverimage/Getty Images

"Veste, zadnje leto je bilo težko"

Za to ima zasluge tudi njegov trener in dober prijatelj Hrvat Ivan Ljubičić, ki je na tem mestu zamenjal Stefana Edberga. Ljubičiću sprva zagotovo ni bilo lahko, saj je prišel v času, ko se je pri 35-letnem Baselčanu vse obrnilo na glavo. "Veste, zadnje leto je bilo težko. Prišel je v času, ko sem se na OP Avstralije dobro počutil, potem pa so se stvari zapletle. In kaj mora trener delati? V teh težkih trenutkih te mora podpirati. Je moj prijatelj, zato mislim, da mi je pomagal pri odločitvah in da sem ostal miren, tako kot vsi v ekipi. Nobene panike ni bilo."

"Zato jih plačujem in zato jih imam ob sebi" "Lahko me kritizirajo vse povprek, to me ne gane." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Lahko me kritizirajo vse povprek, to me ne gane." Foto: Guliverimage/Getty Images

V ekipi so se vedno pogovorili o prihodnjih načrtih. "Neverjetno me je podpiral in me vseskozi opominjal, da se bodo prišli dobri časi. Ko sem začel spet trenirati, je bilo zares prijetno.  Je v redu fant in vsekakor ima ideje. Rekel sem mu, da mi lahko reče karkoli in da me lahko kritizira, zato je tudi v ekipi. Lahko me kritizirajo vse povprek, to me ne gane. Zato jih plačujem in zato jih imam ob sebi. Kar se tega tiče, je izjemen, prav tako ima zmagovalno mentaliteto, kar mi je všeč. Želi, da dobim vsako točko, vsak dvoboj. Vsekakor je zelo pomemben člen ekipe," je še povedal trenutno 4. igralec sveta.

Ne spreglejte