Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2017,
11.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Natisni članek

Melbourne OP Avstralije Roger Federer Stan Wawrinka

Torek, 24. 1. 2017, 11.03

6 let, 6 mesecev

OP AVSTRALIJE, 9. DAN, MOŠKI

Švicarski praznik v Melbournu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Prva polfinalista Odprtega prvenstva Avstralije sta švicarska zvezdnika Stan Wawrinka in Roger Federer. Prvi je v treh nizih premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja, drugi pa Nemca Mischo Zvereva.

Deveti dan OP Avstralije je bil v konkurenci močnejšega spola pisan na kožo švicarskim ljubiteljem tenisa. Najprej se je v polfinale suvereno uvrstil Stan Wawrinka, nato pa si je vozovnico med štiri najboljše zagotovil še Roger Federer.

Štirikratni zmagovalec največjega turnirja v Avstraliji je z odlično predstavo, ki je trajala nekaj več od poldruge ure, izločil Mischo Zvereva. Nemec je v osmini finala šokiral prvega igralca sveta Andyja Murrayja, v torek pa proti ljubljencu občinstva v Melbournu ostal brez možnosti za zmago. Prvi niz je Švicarju, ki je spomnil na zlata leta svojih teniških uspehov, pripadel v pičlih 19 minutah!

Federer noče prisluhniti želji hčerke

V polfinalu ga čaka rojak, s katerim sta osvojila Davisov pokal. | Foto: Guliverimage/Getty Images V polfinalu ga čaka rojak, s katerim sta osvojila Davisov pokal. Foto: Guliverimage/Getty Images Dolgoletni prvi igralec sveta se je tako 41. v karieri uvrstil v polfinale grand slama, trinajstič v Melbournu.

"Ko sem odhajal v Avstralijo, sem švicarskim novinarjem dejal, da bom zadovoljen, če bom preskočil nekaj krogov, morda prišel do četrtfinala. Zdaj, ko sem tu, hočem ostati do konca, pa čeprav mi je danes pred odhodom na dvoboj hčerka dejala, da ima dovolj te vročine in da bi šla rada smučat v Švico," je povedal 35-letni Federer.

Wawrinka, ki je OP Avstralije osvojil leta 2014, se je med štiri najboljše v Melbournu uvrstil tretjič v karieri. V Rod Laver Areni je v sončnem vremenu izločil Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja, finalista OP Avstralije iz leta 2008. Švicar je do zdaj osvojil tri turnirje za grand slam.

Stan Wawrinka je od druge lovorike v Melbournu oddaljen le še dva koraka. | Foto: Guliverimage/Getty Images Stan Wawrinka je od druge lovorike v Melbournu oddaljen le še dva koraka. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Ni lahko igrati proti Tsongaju, je zelo močan igralec. Dvoboj je bil danes hiter in žogico je bilo težko nadzirati, a po igrišču sem se dobro premikal, bil sem napadalen od prvega udarca. To je na koncu naredilo razliko," je po zmagi povedal Wawrinka.

V sredo se bosta v polfinale uvrstila boljša iz četrtfinalnih dvobojev Goffin - Dimitrov in Raonić - Nadal.

OP Avstralije, 9. dan, moški: 

Četrtfinale:
Stan Wawrinka (Švi, 4) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 12) 7:6 (2), 6:4, 6:3;
Roger Federer (Švi, 17) : Mischa Zverev (Nem) 6:1, 7:5, 6:2
Ne spreglejte