Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
24. 1. 2017,
7.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Venus Williams OP Avstralije Melbourne Coco Vandeweghe

Torek, 24. 1. 2017, 7.50

6 let, 6 mesecev

OP AVSTRALIJE, 9. DAN, ŽENSKE

Venus vsaj za en dan zasenčila Sereno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Venus Williams | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Odprto prvenstvo Avstralije postaja tekmovanje, v katerem nase opozarjajo teniške igralke, ki so vstopile globoko v četrto desetletje. Američanka Venus Williams, ki je stara 36 let, se je že uvrstila v polfinale. Ji bosta sledili 35-letna mlajša sestra Serena Williams in 34-letna Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni? Venus se bo v polfinalu pomerila z rojakinjo Coco Vandeweghe.

Nekdanja prva igralka sveta Venus Williams, ki v zadnjih letih na največjih turnirjih na svetu ni posegala po lovorikah, je z zmago nad Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo poskrbela za rekord. S 36 leti se je uvrstila v polfinale in postala najstarejša polfinalistka OP Avstralije v moderni dobi tenisa, ki se je začela leta 1968.

Uspeh starejše izmed sester Williams je presenetljiv, saj je v Melbournu v letih 2014 in 2016 izpadla že v prvem krogu.

Najstarejša vseh časov je Navratilova

Najstarejša teniška igralka, ki je od leta 1968 zaigrala v finalu turnirja za grand slam, je bila Martina Navratilova. Čehinja z ameriškim potnim listom se je leta 1994 uvrstila v sklepno dejanje Wimbledona, ko je bila stara 37 let.

Coco Vandeweghe se na grand slam turnirjih še ni uvrstila tako daleč. | Foto: Guliverimage/Getty Images Coco Vandeweghe se na grand slam turnirjih še ni uvrstila tako daleč. Foto: Guliverimage/Getty Images

Williamsova se bo v polfinalu pomerila z nepostavljeno in 11 let mlajšo rojakinjo Coco Vandeweghe, ki se je znesla nad sedmo nosilko Garbine Muguruzo. Španka je proti razigrani Američanki, ki je dosegla uspeh kariere, osvojila le štiri igre, v drugem nizu pa ji je tekmica v teniškem žargonu zavezala kravato (6:0). Ameriška polfinalistka je tako izločila še drugo visokopostavljeno igralko na tem turnirju.

Dinastija, polna znanih športnih imen

Vandeweghejeva, ki je v osmini finala presenetila prvo igralko sveta Angelique Kerber, prihaja iz športne družine. Njen dedek Ernie Vandeweghe je bil član košarkarskega kluba New York Knicks v ligi NBA, njena mati pa je nekdanja plavalka Tauna Vandeweghe, ki je nastopila tudi na olimpijskih igrah, njen stric Kiki Vandeweghe pa je nekdanji košarkar in trener v ligi NBA, zdaj pa podpredsednik vodstva tekmovanja. Coco je 35. igralka sveta, po koncu OP Avstralije pa si bo na svetovni jakostni lestvici močno izboljšala uvrstitev.

OP Avstralije, 9. dan, ženske: 

Četrtfinale:
Coco Vandeweghe (ZDA) : Garbine Muguruza (Špa, 7) 6:4, 6:0.
​Venus Williams (ZDA, 13) : Anastazija Pavljučenkova (Rus, 24) 6:4, 7:6 (3);

 

Ne spreglejte