Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 1. 2018,
13.05

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Marija Šarapova Angelique Kerber OP Avstralije

Sobota, 20. 1. 2018, 13.05

6 let, 3 mesece

OP Avstralije, 6. dan (WTA)

Nemoč Šarapove in rekord izmučene št. 1 na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nemka Angelique Kerber je v obračunu nekdanjih zmagovalk OP Avstralije v 3. krogu nadigrala rusko povratnico Marijo Šarapovo (6:1 in 6:3). Prva nosilka Simona Halep in Lauren Davis sta izenačili rekord OP Avstralije, saj sta odigrali kar 48 iger. Romunka je vlogo favorita upravičila šele po "maratonski" zmagi s 15:13 v tretjem nizu.

* OP Avstralije, 6. dan (ATP)

Nemka Angelique Kerber je s predstavo proti nekdanji št. 1 na svetu Mariji Šarapovi spomnila na leto 2016, ko je v Melbournu igrala tako dobro, da je na koncu osvojila turnir. Nemka je ruski povratnici, ki je OP Avstralije osvojila leta 2008, oddala le štiri igre.

''Zelo sem vesela, da smo že v letu 2018, ne pa 2017. V zadnjih 24 mesecih sem se ogromno naučila. Po izjemnem letu 2016 sem naletela na težave. Vsak, ki me pozna, ve, da se nočem kar tako predati. Trdo sem se pripravljala na sezono in trudila, da bi zaigrala bolje. Zdaj se počutim odlično,'' je po sladki zmagi nad Šarapovo povedala 30-letna Nemka, rojena na Poljskem. V drugi teden turnirja bo vstopila kot edina udeleženka osmine finala, ki je v karieri že osvojila grand slam turnir.

Kot zadnja se je v osmino finala uvrstila Su-Wei Hsieh. Azijka je v večernem dvoboju presenetila Poljakinjo Angieszko Radwansko.

Izenačen rekord OP Avstralije, Romunka ni čutila gležnja

Simona Halep se je težje od pričakovanega uvrstila med 16 najboljših. | Foto: Reuters Simona Halep se je težje od pričakovanega uvrstila med 16 najboljših. Foto: Reuters Prva nosilka Simona Halep se je v osmini finala uvrstila težje od pričakovanega. Romunka je Američanko Lauren Davis premagala po treh nizih, v zadnjem pa je zmagala s kar 15:13. Prvopostavljena Romunka je za zmago potrebovala tri ure in 44 minut. V dramatičnem zadnjem nizu, ki se je močno zavlekel, tako da sta igralki odigrali kar 28 iger, je ubranila tri zaključne žogice.

Davisova, 76. igralka na sveta, je imela v 22. igri zadnjega niza prednost 40:0. Servirala je Romunka, a se nato rešila iz zagate in izenačila na 11:11.

"Sploh ne čutim več levega gležnja. Kot da bi mi odpovedale vse mišice," je po zmagi dejala Halepova. Romunka še ni zmagala na turnirju za grand slam. V Parizu se je dvakrat uvrstila v finale, kar je njen največji uspeh.

Lauren Davis so v tretjem nizu ovirale težave s prsti na nogi. | Foto: Reuters Lauren Davis so v tretjem nizu ovirale težave s prsti na nogi. Foto: Reuters

V zadnjem nizu so imeli veliko dela tudi zdravniki. Za zdravniško pomoč sta prosili obe teniški igralki. Romunko so med dvobojem ovirale bolečine v levem gležnju, tekmica iz ZDA pa je imela težave s prsti na nogi.

Skupno sta odigrali 48 iger in izenačili rekord OP Avstralije, ki sta ga leta 1996 postavili Španka Arantxa Sanchez Vicario in Američanka Chanda Rubin. Časovni rekord najdaljšega dvoboja v ženskem delu turnirja še vedno pripada Italijanki Francesci Schiavone in Rusinji Svetlani Kuznjecovi, ki sta se leta 2011 na vročem avstralskem soncu potili štiri ure in 44 minut.

V osmino finala so napredovale še Čehinji Karolina Pliškova in Barbora Strycova, Američanka Madison Keys (lanska finalista OP ZDA), Japonka Naomi Osaka in Francozinja Caroline Garcia.

Ne spreglejte