Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
28. 1. 2024,
13.32

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,86

Natisni članek

Novak Đoković Jannik Sinner Danil Medvedjev OP Avstralije

Nedelja, 28. 1. 2024, 13.32

3 mesece

OP Avstralije, (ATP), finale

Nora zmaga 22-letnika na OP Avstralije, ki se je spomnil na starše

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,86
Jannik Sinner | Jannik Sinner s svojo ekipo po največji zmagi v karieri | Foto Reuters

Jannik Sinner s svojo ekipo po največji zmagi v karieri

Foto: Reuters

Zmagovalec teniškega OP Avstralije je Jannik Sinner, potem ko je po izjemnem dvoboju premagal Danila Medvedjeva. Italijanu je uspel izjemen preobrat in je zmagal po petih nizih (3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:4). Za Jannika Sinnerja je to prva zmaga na turnirjih za grand slam. Po veliki zmagi se je spomnil tudi na svoje starše, ki nikoli niso pritiskali nanj.

Arina Sabalenka
Sportal Belorusinji je uspelo še drugič zapored

Kakšen dvoboj sta prikazala Danil Medvedjev in Jannik Sinner. Mnogi so po prvih dveh nizih že odpisali mladega Italijana, a je bil to račun brez krčmarja. Sinner je po drugem nizu začel dvigovati svojo raven igre, medtem ko se je zdelo, da je začelo Rusa pobirati. Dvoboj se je končal po treh urah in 46 minutah, Sinner pa je zagotovo poskrbel za italijansko evforijo. Sinner je s to zmago postal prvi Italijan, ki je zmagal na OP Avstralije, sicer pa se je s prvim naslovom v karieri pridružil rojakoma Nicoli Pietrangeliju (Roland Garros, 1959, 1960) in Adrianu Panatti (Roland Garros, 1976).

Spomnil se je na svoje starše. | Foto: Reuters Spomnil se je na svoje starše. Foto: Reuters

Vsakemu otroku bi privoščil starše, kot jih ima sam

"Živijo vsem. Danil, želim čestitati tebi in tvoji ekipi za spet izjemen turnir. Skupaj sva igrala veliko finalov in po vsakem dvoboju sem našel nekaj, kar bi lahko izboljšal. Zaradi tebe sem veliko boljši igralec. Upam, da boš osvojil lovoriko tukaj, in prepričan sem, da jo boš," je uvodoma povedal Sinner in se spomnil na svojo družino.

"Vsi, ki ste gledali od doma, še posebej moja družina ... Vsakemu bi želel starše, kot jih imam jaz. Vedno so mi pustili, da sem izbral tisto, kar sem si želel. Tudi ko sem bil mlajši, niso nikoli pritiskali name. Želel bi si, da bi imel vsak otrok takšno svobodo. Res bi se rad zahvalil svojim staršem."

Rus mu je po porazu športno čestital

"Danes si pokazal, zakaj si zaslužiš ta naslov. Dvignil si raven igre, z ekipo res opravljate odlično delo. Igrala sva že veliko dvobojev, tudi finalov, in upam, da bom lahko v naslednjem, če bova spet tekmeca, zmagal. Potrudil se bom, da se bo takrat izšlo bolje," pa je po dvoboju tekmeca pohvalil tudi 27-letni Moskovčan.

Takoj po dvoboju mu je čestital Novak Đoković, katerega je Sinner premagal v polfinalu tega turnirja. Prav tako mu je čestital Carlos Alcaraz.

nole_thumb | Foto: Instagram Foto: Instagram

Medvedjev v prvem nizu veliko boljši igralec na igrišču Jannik Sinner je v drugem nizu pokazal nekaj več. | Foto: Guliverimage Jannik Sinner je v drugem nizu pokazal nekaj več. Foto: Guliverimage

Prvi niz se je končal po vsega 36 minutah, dobil pa ga je Danil Medvedjev. Rus je marsikoga presenetil s svojo igro, saj so pred dvobojem veliko več možnosti za zmago pripisovali Sinnerju. Medvedjevu je brejk uspel že v tretji igri in je povedel s 3:1, nato mu je uspel odvzem servisa še v deveti igri in prvi niz je zasluženo dobil s 6:3.

V drugem nizu je Sinner pokazal nekaj več, a vseeno premalo za niz

Drugi niz se je ravno tako začel po ruskih notah. Medvedjev je v uvodnih šestih igrah drugega niza Italijanu dvakrat odvzel servis in povedel s 5:1. Ko se je zdelo, da je že vsega konec, se je Sinner začel prebujati. Zaostanek je znižal na 3:5 in bil blizu tega, da ujame priključek. Izkušeni Danil je na koncu le dobil deveto igro na svoj servis in tudi drugi niz (6:3). Niz je trajal 49 minut.

Jannik Sinner je tretji niz dobil s 6:4. | Foto: Guliverimage Jannik Sinner je tretji niz dobil s 6:4. Foto: Guliverimage

Sinner je izkoristil slabšo igro nasprotnika in znižal na 1:2 v nizih

V tretjem nizu smo videli preobrat in manjši padec v igri Medvedjeva. Niz je bil izenačen, saj sta igralca dobivala igre na svoj servis. Odločilna je bila šele deseta igra. Videlo se je, da je raven igre v tistem trenutku Medvedjevu nekoliko padla. Sinner je to izkoristil, naredil brejk in po 45 minutah dobil tretji niz s 6:4.

Jannik Sinner je dobil tudi četrti niz. | Foto: Guliverimage Jannik Sinner je dobil tudi četrti niz. Foto: Guliverimage Medvedjev je spet "počepnil" v deseti igri

V četrtem nizu smo spet gledali izenačen tenis, ko sta oba igralca dobivala vse igre na svoj servis. Na vrsto je prišla deseta igra, ko je Medvedjev spet "počepnil". Izgubil je edino igro na svoj servis, s tem tudi četrti niz. Sinner je tako izenačil na 2:2 v nizih.

Zrelost Italijana v petem nizu

V petem, odločilnem nizu je spet več zbranosti in moči pokazal Sinner. Medvedjev se je vse težje gibal po igrišču, medtem ko se je njegov nasprotnik razletel po igrišču. V šesti igri je Sinnerju uspel brejk in povedel je s 4:2. Te prednosti ni zapravil, ampak je pokazal zrelost. Po zadnji točki je padel na hrbet in se veselil svoje največje zmage v karieri.

OP Avstralije, finale (M):

Jannik Sinner (Ita, 4) : Danil Medvedjev (Rus, 3) 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3

Preberite še:

Jannik Sinner
Sportal Kdo je mladenič, ki je utišal Đokovićeve navijače? #video
Novak Đoković
Sportal Đoković na kolenih, Medvedjev je dobil maraton
Ne spreglejte