Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
5. 11. 2016,
10.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Novak Đoković Andy Murray tenis

Sobota, 5. 11. 2016, 10.56

6 let, 6 mesecev

Đoković po bolečem porazu: Tenis zame ni vse v življenju

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Novak Đoković

Novak Đoković je na turnirju serije masters izgubil proti Hrvatu Marinu Čiliću (6:4, 7:6) in tako Andyju Murrayju odprl pot do prvega mesta na lestvici ATP. Srbski zvezdnik je po porazu povedal, da je bila njegova igra premalo konstantna in da se mora iz tega nekaj naučiti.

Dejstvo je, da Novak Đoković ni pravi že zadnjih nekaj mesecev, čeprav je pred turnirjem v Parizu trdil, da je v glavno mesto Francije prišel kot prerojen. Kot je sam povedal, ni igral na dovolj visoki ravni, tako da je njegov nasprotnik zasluženo zmagal. "To je posledica zadnjih nekaj let, ko sem igral na vrhunski ravni. To me je izpopolnjevalo, mi dajalo zadovoljstvo, po drugi strani pa me je tudi izčrpavalo. Nisem konstanten v igri in tega se zavedam. To je sestavni del mojega življenja in moje kariere," je uvodoma po dvoboju povedal Đoković.

"Igralci porabijo veliko časa, da analizirajo mojo igro in iščejo način, kako bi me premagali." | Foto: "Igralci porabijo veliko časa, da analizirajo mojo igro in iščejo način, kako bi me premagali."

Kot kaže, so nasprotniki dobro preučili njegovo igro

S tem porazom Đoković najbrž izgublja boj za prvo mesto na lestvici ATP. Andy Murray, njegov neposredni rival, se mora za prevzem prvega mesta na svetovni lestvici uvrstiti v finale. Srb se zaveda, da je številka ena velik privilegij. "Igralci porabijo veliko časa, da analizirajo mojo igro in iščejo način, kako bi me premagali. To je nehvaležen položaj, saj so vsi še bolj motivirani. Tisto, kar mi preostane, je, da gledam naprej, sprejmem to, kar se je zgodilo, in se iz tega poraza nekaj naučim."

Prepričan je, da se bodo stvari obrnile na bolje Z leti je postal drugačen. | Foto: Z leti je postal drugačen.

Varovanec Borisa Beckerja je poudaril, da je postal drugačna oseba, kot je bil pred leti. Še vedno ima velik motiv in veliko ciljev pred seboj, ki bi jih rad dosegel. Ob tem se zaveda, da teh ciljev ne bo mogel doseči, če ne bo igral na dovolj visoki ravni in bil psihološko dobro pripravljen.

"Trenutno se posvečam tem stvareh. Če mi bo uspelo vzpostaviti ravnotežje in dovolj dobro organizirati življenje, sem prepričan, da se bodo stvari obrnile na bolje. V tem položaju sem se znašel z razlogom. Zavedam se, da ne morem vseskozi zmagovati. Pri 17 ali 18 letih sem imel drugačne želje in vizije, kot jih imam zdaj, in temu se moram prilagoditi," je razlagal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam. Priznal je, da zanj tenis ni vse v življenju.

Novak Đoković verjame, da se bo pobral iz trenutne krize. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković verjame, da se bo pobral iz trenutne krize. Foto: Guliverimage/Getty Images

Tenis je na drugem mestu

"Prioritete? Obstaja razlika med življenjskimi in teniški cilji. Tenis zame ni vse v življenju. Moja prioriteta je, da sem srečen, da ima mir ter da sem napolnjen z veseljem, srečo in ljubeznijo svojih najbližjih. Potem pride na vrsto tenis, ki predstavlja večji del mojega življenja. To je nekaj, kar me veseli. Dokler bom imel navdih za igranje tenisa in dokler bom na turneji, bom tam, kjer sem," je dodal Đoković.

Ne spreglejte