Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
23. 9. 2017,
8.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,68

1

Natisni članek

EuroBasket 2017 Novak Đoković

Sobota, 23. 9. 2017, 8.29

6 let, 6 mesecev

Novak Đoković je navdušen nad Slovenci

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,68

1

Novak Đoković | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Novak Đoković je bil v sredo v Grčiji, v Pireju, kjer se je od trenerskega dela poslovil legendarni Dušan Ivković. Srbski teniški zvezdnik pa je tam spregovoril tudi o slovenskih košarkarjih in svoji poškodbi.

Novak Đoković je znan po tem, da zelo rad spremlja druge športe. Med njimi je tudi košarka. Tako so ga povabili na poslovilno tekmo trenerja Dušana Ivkovića, ki se je pri svojih 73 letih upokojil. Na zadnjem evropskem prvenstvu je srbska reprezentanca v Turčiji zasedla drugo mesto, potem ko jo je v finalu premagala Slovenija.

Novak Đoković trenutno veliko dela za fizično pripravljenost. | Foto: Instagram/Getty Images Novak Đoković trenutno veliko dela za fizično pripravljenost. Foto: Instagram/Getty Images "Sloveniji je uspelo nekaj neverjetnega"

"Zelo smo ponosni na naše košarkarje, saj je košarka del nas v Srbiji. Tako tudi v regiji, kjer ima Hrvaška tudi veliko tradicijo. Slovenija je uspelo nekaj neverjetnega. Zares je lepo videti, kako se male države borijo proti zahodnim državam," je za Novasport.gr Đoković.

Trenutno šesti igralec na svetu spremlja košarko že od majhnega. Tako v Srbiji kot tudi v Grčiji je to nacionalni šport. Košarko spremljam že od majhnega. Spominjam se, ko sem spremljal tekme nekdanje Jugoslavije, Srbije in Črne gore in danes srbsko reprezentanco.

Še vedno ne igra tenisa

"Igram košarko, ampak je zdaj ne morem zaradi svojega komolca. Še vedno sem poškodovan, tako da tudi tenisa ne igram. Trenutno sem v povsem drugi fazi življenja kot na primer pred petimi leti. Zdaj sem oče dveh otrok in imam veliko drugih prioritet v življenju (Đoković je pred kratkim dobil še hčerko Taro, op. p.) Želim nadaljevati tudi s tenisom in biti čim boljši," je povedal nekdanji prvi igralec sveta.

Đoković je trenutno v Srbiji

Đoković je trenutno v Beogradu, kamor je prišel s sinom Stefanom. V srbski prestolnici bo med drugim obiskal zdravnike, ki bodo preverili, kako napreduje njegova rehabilitacija komolca, zaradi katerega je po turnirju v Wimbledonu končal letošnjo sezono.

Poleg tega pa bo ta čas izkoristil za kondicijsko pripravo. Nole je že sporočil, da se bo na teniško turnejo vrnil sredi januarja, ko bo igral na OP Avstralije.


Zaključni trenutki EuroBasketa in evforija, ki je sledila

Prihod v Slovenijo

Goran Dragić in Biserka Petrović ter čustvena dogodka

Ne spreglejte