Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 9. 2017,
13.42

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

6

Natisni članek

EuroBasket 2017 Igor Kokoškov Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Klemen Prepelič Košarkarska zveza Slovenije

Torek, 19. 9. 2017, 13.42

1 leto, 8 mesecev

Novinarska konferenca

Goran Dragić: To je moj reprezentančni konec. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

6

Goran Dragić in Igor Kokoškov | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Neprespani, utrujeni in naveličani izjav, a še vedno srečni in ponosni. Tako občutke po koncu EuroBasketa in sprejemu v Ljubljani opisujejo osrednji člani slovenske košarkarske reprezentance. Med njimi tudi kapetan Goran Dragić, ki priznava, da mu misel o (ne)nadaljevanju kariere še vedno ne da miru.

Po nepozabnih devetih zaporednih zmagah na evropskem prvenstvu, podelitvi zlatih medalj in Zdravljici, ki je odmevala v Istanbulu, so bili izbranci Igorja Kokoškova v ponedeljek deležni veličastnega sprejema v domovini, dan pozneje pa so se začeli seliti v klubska okolja. Še pred tem je del ekipe vnovič stopil pred sedmo silo, kjer je v zraku obvisela usoda selektorja in kapetana Gorana Dragića.

"Konec. Po mojem …"

Gogi je že lani napovedal, da bo EuroBasket 2017 njegova zadnja reprezentančna akcija. Stališče je večkrat potrdil tudi v pripravah na prvenstvo. A kot bi ga val evforije povsem zajel, je bil v zadnjem obdobju že manj odločen. Kaj pravi danes? "Zame je znano, da ne morem igrati kvalifikacij. Sicer pa … Dosegel sem, kar sem želel. Najbolje je, da se zdaj umaknem. Zatorej … Po mojem mnenju je to moj reprezentančni konec," je dejal na novinarski konferenci.

A ko smo se z njim pogovarjali po uradnem delu druženja s sedmo silo, je priznal, da sam pri sebi ne ve povsem natančno, kaj storiti. "Nerad govorim o tem. Zakaj? Ker ne vem, kaj storiti. To je zelo težko. Danes bi se odločil tako, jutri pa drugače," je dejal kapetan evropskih prvakov.

Kokoškov: Rad bi ostal del te zgodbe

Redki so trenutki, ko se Kokoškov nasmeje do ušes. Na sprejemu na Brniku si je dal duška. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Redki so trenutki, ko se Kokoškov nasmeje do ušes. Na sprejemu na Brniku si je dal duška. Foto: Žiga Zupan/Sportida Kaj pa Igor Kokoškov?  "Delal sem s prijatelji. S prijatelji pa je najtežje delati. Zdaj pa … Ostajam, a ne vem, v kakšni vlogi. Nemogoče je, da bi bil v kvalifikacijah selektor. To ni stvar moje dobre volje. Ponavljam pa, da bi rad ostal del te zgodbe. Ne vem pa, na kakšen način. Morda kot svetovalec," je pojasnil srbski strokovnjak, ki je s svojim vodenjem obnorel košarkarsko javnost.

Slovenski košarkarji so se z njegovo pomočjo povzpeli na evropski prestol. Kako je doživljal silno optimistične napovedi, ki so jih pred začetkom prvenstva pošiljali v svet njegovi izbranci?

"Poslušal sem napovedi o kolajni. Nisem želel govoriti o tem. Ko je Dončić napovedal kolajno, sem si dejal, da pri osemnajstih letih ne ve, o čem govori. Nato so o tem govorili Dragić, Nesterović … Raje sem se izklopil. To je bil fanatični optimizem," je dejal. Na koncu se je izkazalo, da so imeli še kako prav.

V Miamiju ga čaka test fizične pripravljenosti

V četrtek se bo vrnil v ZDA. | Foto: Guliverimage/Getty Images V četrtek se bo vrnil v ZDA. Foto: Guliverimage/Getty Images Najboljši košarkar letošnjega evropskega prvenstva bo ostal v domovini le nekaj dni, nato pa se odpravlja na Florido, kjer se bo pridružil pripravam svojega kluba Miami Heat, s katerim bo kmalu začel novo sezono v ligi NBA. 

"Že v četrtek se vračam v ZDA. Trener Erik Spoelstra in šef Pat Riley sta mi že poslala sporočilo, da moram opraviti test fizične pripravljenosti. Ali sem pripravljen? Tega nisem najbolje razumel," se je smejalo Gogiju. "Teste bi danes opravil, tudi če bi moral teči vzvratno," je dodal edini evropski prvak, ki bo začel novo sezono v ligi NBA.

Tako srečen, da je ostal brez besed

Kapetan slovenske reprezentance v zadnjih dneh pogreša predvsem počitek: "Spal nisem že tri noči. Sem iztrošen. Potrebujem počitek. A sem vesel in ponosen, da sem del te zgodbe. To je ena najlepših zgodb slovenskega športa v zgodovini."

Dragić se je v idealni peterki prvenstva znašel skupaj z mladim soigralcem, komaj 18-letnim Luko Dončićem, ki ga danes čakajo zdravstveni pregledi v španski prestolnici.

Novopečene evropske prvake je v ponedeljek v središču Ljubljane pozdravilo več kot 20 tisoč navijačev! | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Novopečene evropske prvake je v ponedeljek v središču Ljubljane pozdravilo več kot 20 tisoč navijačev! Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zvezdnik madridskega Reala okreva po poškodbi levega gležnja in načrtuje hitro vrnitev na parket, na katerem je v finalu evropskega prvenstva proti Srbiji z 21 točkami zablestel štajerski ostrostrelec Klemen Prepelič. "Znan sem po tem, da vedno veliko govorim. Zdaj sem tudi jaz brez besed," je dejal mladi branilec iz Slovenske Bistrice.

Slovenski reprezentanti so se v zadnjih mesecih tesno povezali in poskrbeli, da je dvanajst junakov preraslo v bratovščino.

Ne spreglejte