Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 1. 2021,
15.27

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Natisni članek

Bernard Tomic

Petek, 15. 1. 2021, 15.27

3 leta, 3 mesece

Bernard Tomic, OP Avstralije

"Ne postavljajte mi več takšnih vprašanj" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Bernard Tomic | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Ljubitelji tenisa zagotovo dobro poznajo Bernarda Tomica, avstralskega teniškega igralca. Ta se je namreč skozi kvalifikacije uvrstil na OP Avstralije, kar je povzročilo kar precej zanimanja zanj. A kot kaže, je igralec še vedno sprt z novinarji. Vsaj sodeč po njegovih zadnjih izjavah.

Nekdanji 17. igralec sveta se je prvič po letu 2017 uvrstil na glavni turnir v Melbournu, potem ko je v zadnjem krogu kvalifikacij premagal rojaka Johna Patricka Smitha. Kmalu po tem, ko se je Tomic uvrstil na glavni turnir OP Avstralije, je povedal svoje novinarjem.

Bernard Tomic | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Kaj ga je zmotilo tokrat?

Osemindvajsetletnega teniškega igralca so jezila, po njegovem mnenju, neprimerna novinarska vprašanja. Eno izmed njih je bilo, ali ima še vedno veliko željo igrati tenis. Tomic je dejal, da je s tem, ko je prišel v Doho (v Dohi so bile kvalifikacije, op. p.), tvegal življenje glede na trenutne razmere v svetu in gre zato lahko hitro kaj narobe.

"Tvegam, igram in tekmujem. Seveda si želim v Melbourne. V nasprotnem primeru bi lopar postavil v kot. Ni mi treba igrati tenisa, denarja imam dovolj, zakaj me potem sprašujete nekaj takšnega? Ne postavljajte mi takšnih vprašanj," je uvodoma povedal Tomic, ki na svetovni lestvici trenutno zaseda 228. mesto.

"Niste bili pošteni do mene"

Avstralec jim je med drugim očital, da o njem pišejo samo slabe stvari, namesto da bi pisali o njegovih teniških uspehih. "Uvrstil sem se na turnir grand slam, o čem drugem pa bi pisali? Fantje, v zadnjih petih ali desetih letih niste bili pošteni do mene. Lahko pišete, kar hočete, ampak to ne spremeni dejstva, da sem se uvrstil na grand slam. Če ste moji navijači in me imate radi, potem pišite lepo," je še povedal Tomic.

Bernard Tomic
Sportal Neverjetno, v kaj se je spustil nekdanji vrhunski teniški igralec

O Tomicu se je veliko pisalo, a res je, da glavna tema ni bila tenis. Pred kratkim je precej zanimanja vzbudila fotografija z njegovim dekletom Vanesso Sierro. Ta mu je že tudi čestitala za uvrstitev na OP Avstralije.

Ne spreglejte