Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 11. 2023,
23.40

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Jessica Pegula Andrej Rubljov Stefanos Cicipas Grigor Dimitrov Novak Đoković ATP tenis

Sobota, 4. 11. 2023, 23.40

5 mesecev, 3 tedne

Teniški globus, 4. november

Dimitrov za prvi naslov po šestih letih proti Đokoviću, Pegula že finalistka v Cancunu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Grigor Dimitrov | Grigor Dimitrov | Foto Reuters

Grigor Dimitrov

Foto: Reuters

V finalu turnirja serije 1000 v Parizu bosta igrala prvi igralec sveta, Srb Novak Đoković, in nepostavljeni Bolgar Grigor Dimitrov. Đoković je bil v polfinalu boljši od Rusa Andreja Rubljova s 5:7, 7:6 in 7:5, Dimitrov pa je ugnal Grka Stefanosa Cicipasa s 6:3, 6:7 in 7:6.

Arina Sabalenka
Sportal Sabelenka proti Swiatkovi za prvo mesto na lestvici ob koncu sezone

Novak Đoković | Foto: Reuters Novak Đoković Foto: Reuters Dvaintridesetletni Grigor Dimitrov (17. na lestvici ATP) bo prvič v karieri igral v finalu mastersa v Parizu, drugič v finalu turnirjev masters - 2017 je osvojil Cincinnati - ter sedemnajstič na turnirjih ATP. Ima osem naslovov, zadnjega je osvojil 2017, ko je bil najboljši na finalu sezone v Londonu. Štiri leta starejši Novak Đoković, ki je za zmago potreboval točno tri ure igre (prvi polfinale je trajal 2:30), bo v finalu igral za sedmi naslov na turnirjih v Parizu, jubilejnega 40. na turnirjih serije masters in 97. v karieri.

En teden pred zaključnim turnirjem sezone v Torinu je hkrati znanih vseh osem udeležencev. Pred Parizom so bila na voljo še tri mesta, ki so jih zasedli Grk Stefanos Cicipas, Nemec Alexander Zverev in Danec Holger Rune. Pred njimi so si udeležbo zagotovili Srb Novak Đoković, Španec Carlos Alcaraz, Italijan Jannik Sinner ter Rusa Danil Medvedjev in Andrej Rubljov.

Jessica Pegula | Foto: Guliverimage Jessica Pegula Foto: Guliverimage Pegula že finalistka v Cancunu, drugi polfinale prekinil dež

Jessica Pegula iz ZDA, peta igralka sveta, je na zaključnem teniškem turnirju sezone WTA v mehiškem Cancunu ostala neporažena. Po treh zmagah v skupinskem delu je v prvem polfinalu gladko s 6:2 in 6:1 ugnala rojakinjo Coco Gauff, tretjo nosilko. Drugi polfinale je že na začetku prekinil dež.

Prva igralka sveta Arina Sabalenka iz Belorusije in druga na lestvici WTA Iga Swiatek iz Poljske sta odigrali le tri nize, preden ju je po 19 minutah pri vodstvu Poljakinje z 2:1 dež pregnal z igrišča. Nadaljevali bosta dan pozneje, njun obračun je tudi boj za prvo mesto na svetu ob koncu sezone. Sabalenka si ga bo zagotovila že v primeru zmage v polfinalu, Poljakinja mora dobiti turnir, da se ponovno povzpne na čelo WTA.

Swiatek bo imela precej težje delo, saj mora po morebitni zmagi v polfinalu nato dobiti še zaključni dvoboj, v katerem je že zelo vroča Pegula. Ta na tem turnirju ni izgubila niti niza. V polfinalu je v vetrovnih razmerah proti partnerici v dvojicah in zmagovalki odprtega prvenstva ZDA izgubila skupaj le tri nize. "Vse, kar sem si zadala sem na igrišču tudi uresničila. Posebej pa se nisem obremenjevala s kakšnim slabšim servisom ali vrnjenemu udarcu ter sem se skušala čim več gibati, saj je veter kar nagajal. Ampak to me ni motilo," je povedala Pegula.

Pariz, masters ATP:

Polfinale:

Grigor Dimitrov (Bol) - Stefanos Cicipas (Grč/7) 6:3, 6:7 (1), 7:6 (3);
Novak Đoković (Srb/1) - Andrej Rubljov (Rus/5) 5:7, 7:6 (3), 7:5;
 

Cancun, WTA:

Polfinale:
Jessica Pegula (ZDA/5) - Coco Gauff (ZDA/3) 6:2, 6:1;
Iga Swiatek (Pol/2) - Arina Sabalenka (Blr/1) 2:1, prekinjeno zaradi dežja.

Stefanos Cicipas
Sportal V Parizu že znan prvi polfinalni par, napredoval tudi Đoković
Ne spreglejte