Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 10. 2016,
8.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Marija Šarapova doping tenis

Torek, 4. 10. 2016, 8.32

6 let, 6 mesecev

Danes bo znano, kako se bo odvijala športna kariera Marije Šarapove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

V torek popoldne bo znana razsodba Mednarodnega športnega razsodišča (CAS) v Luzani, kamor se je teniška igralka Marija Šarapova pritožila na razsodbo Mednarodne teniške zveze (ITF). Rusinja je zaradi jemanja prepovedanih zdravil (meldonium), dobila dveletno prepoved igranja na turnirjih.

Junija je Mednarodna teniška zveza je eno najbolje plačanih športnic suspendirala za dve leti, kar pomeni, da bi lahko na igrišče stopila šele januarja 2018. Šarapova se je na to odločitev takoj pritožila, saj trdi, da ni namerno kršila protidopinškega pravila. To je ugotovilo tudi razsodišče.

"Ker je razsodišče ugotovilo, da nisem namerno kršila protidopinških pravil, ne morem sprejeti nepravičnega in krutega dvoletnega suspenza," je takrat na Facebook zapisala 29-letna Šarapova in dodala: "Borila se bom za tisto, kar mislim, da je prav, in da se vrnem na igrišča v čim krajšem mogočem času."

Na družabnih omrežjih ima Rusinja veliko podpore. Nekateri celo molijo zanjo:

Meldonium je zdravilo, ki ga predpisujejo bolnikom s težavami s srcem, v preteklosti pa je bil, kot kaže, precej razširjen tudi med športniki. Wada ga je na seznam prepovednih sredstev uvrstila letos, tako da so številni športniki verjetno na testih padli tudi zaradi nepozornega spremljanja novosti na področju boja proti dopingu.

Marija Šarapova je vso odgovornost prevzela nase. | Foto: Marija Šarapova je vso odgovornost prevzela nase.

* Marijo Šarapovo so suspendirali za dve leti

* Marija Šarapova že pri štirih milijonih #video

* Zdaj je spregovoril tudi nekdanji fant Marije Šarapove

* Roger Federer neusmiljen do Marije Šarapove

 

Zdravilo je jemala že zadnjih deset let

Šarapova je na dopinškem testu padla januarja letos na OP Avstralije. To je bil tudi edini turnir, na katerem je letos igrala. Marca je sklicala tiskovno konferenco, kjer je razkrila svojo zmoto in vso odgovornost prevzela nase. Med drugim je Rusinja povedala, da je zdravilo jemala že zadnjih deset let. Razlogi za to so bili bolezen, nizka raven magnezija in dejstvo, da imajo v njeni družini diabetes.

Takrat se je odzvalo tudi veliko aktivnih in nekdanjih teniških igralk in igralcev. Mnenja med njimi so bila zelo različna. Eden zadnjih, ki se je oglasil, je tudi nekdanji prvi igralec sveta Pete Sampras: "Meni se zdi zelo neodgovorno, da nekdo vzame nekaj, če ne ve, da je stoodstotno čisto. Zame je to vprašanje povsem jasno."

Ne spreglejte