Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 11. 2016,
23.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

Kei Nišikori Miloš Raonić Andy Murray Novak Đoković

Sobota, 19. 11. 2016, 23.23

6 let, 6 mesecev

Finale, London

Murray po teniški drami povsem izmučen, v zgodovinskem finalu ga čaka sveži Đoković

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38
Andy Murray

Na finalnem turnirju najboljše osmerice sta polfinalni dvoboj že odigrala Andy Murray in Miloš Raonić, ki sta prikazala epski dvoboj poln preobratov. Drugo finalno vstopnico si je priigral Novak Đoković. V nedeljo ju čaka zgodovinski dvoboj - dvoboj za prvo mesto na lestvici ATP.

Kot prva sta na igrišče v areni O2 stopila trenutno prvi igralec sveta Andy Murray in visokorasli Miloš Raonić, ki sta prikazala pravi teniški triler. Na koncu je dvoboj pripadel Murrayju, ki je zmagal po treh nizih. Dvoboj je trajal več kot tri ure in pol (3 ure in 44 minut), kar je rekord na finalnem turnirju.

Dvoboj je bil poln preobratov. Andy Murray, trenutno prvi igralec sveta, je bil že nekajkrat v povsem izgubljenem položaju, a se je s svojo škotsko trmo uspel vrniti. Pravi drami smo bili priča v zadnjem, tretjemu nizu, ko smo videli štiri "breake" zaporedoma. Na koncu je odločala podaljšana igra. Več zbranosti je pokazal Murray, ki je bil po dvoboju videti precej utrujen.

"Nisem pričakoval tako dolgega dvoboja. Sploh z nekom, ki ima takšen servis kot Miloš. Utrujen sem. V zadnjih mesecih sem igral veliko tenisa," je takoj po dvoboju povedal 29-letni Škot, ki takrat še ni vedel, kdo ga čaka v finalu. "Dal bom vse od sebe, vse kar je še ostalo v meni," je dodal Andy.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Đoković je svoje delo opravil v dobri uri

V večernih urah sta se med seboj udarila še Novak Đoković in Kei Nišikori. Veliki favorit v tem dvoboju je bil srbski zvezdnik, ki je to vlogo na koncu tudi opravičil. Nole je z Japoncem ekspresno opravil, saj se je dvoboj trajal eno uro in sedem minut, nasprotniku pa je oddal vsega dve igri (6:1, 6:1). S to zmago je Đoković poskrbel za sanjski konec sezone.

V finalu turnirja se bosta pomerila Novak Đoković in Andy Murray. Dvoboj pa ne bo odločal le o zmagovalcu turnirja, ampak tudi o prvem mestu na lestvici ATP. Tisti, ki bo zmagal nedeljski finale, bo sezono končal kot prvi igralec na lestvici ATP. Prvič v zgodovini moškega tenisa bo o prvem igralcu sveta odločal zadnji dvoboj v sezoni.

"Poskušal bom uživati v tej priložnosti. To se v zgodovini tenisa še ni nikoli zgodilo in počaščen sem, da sem del te zgodovine. To bo eden najinih največjih dvobojev," je pred nedeljskim finalom povedal drugi igralec sveta.

Đoković je imel zadnje dni v Londonu kar nekaj težav z britanskim novinarjem, pozneje pa še z glavnim sodnikom dvoboja proti Davidu Goffinu. Ga v soboto spet čaka kakšno presenečenje?

 

Polfinale:

Sobota, 19. november:

Andy Murray (VBr) : Miloš Raonić (Kan) 5:7, 7:6 (5), 7:6 (9)
Novak Đoković (Srb) - Kei Nišikori (Jap) 6:1, 6:1

 

Ne spreglejte