Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
18. 11. 2016,
6.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Novak Đoković London tenis

Petek, 18. 11. 2016, 6.55

6 let, 7 mesecev

Đoković zabrusil sodniku: Kako dolgo že sodiš? Pojma nimaš ... #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V zadnjih dneh je videti, kot da so se vsi zarotili proti Novaku Đokoviću. Na finalnem turnirju v Londonu skoraj ne mine dvoboj, kjer Đoković ne bi imel takšnih ali drugačnih težav.

V zadnjih treh dvobojih, ki jih je Novak Đoković igral v Londonu, se je veliko več dogajalo ob igrišču kot na njem. Po nedeljskem dvoboju se je srbski teniški zvezdnik spustil v besedni dvoboj z britanskim novinarjem, potem ko ga je ta vprašal, ali ga ne skrbi njegovo nešportno obnašanje na igrišču.

Brez opozorila je dobil opomin

Srbski teniški zvezdnik je v četrtek igral še zadnji dvoboj v skupinskem delu svoje skupine. Dvoboj proti Davidu Goffin, ki ga je Nole gladko dobil po dveh nizih (6:1, 6:2), ni odločal o ničemer, saj si je Beograjčan polfinalno vstopnico zagotovil že v torek. Bolj kot sam dvoboj pa je bil tokrat v središču pozornosti prepir z glavnim sodnikom.

Ta je drugemu igralcu sveta dal opomin, ker je prekoračil čas med točkama (20 sekund). Novaka je zmotilo to, da ga irski sodnik Fergus Murphy pred tem ni opozoril, kot je to v navadi, ampak mu je takoj dal opomin. "Po naključju sem enkrat prekoračil čas za nekaj sekund, potem ko sva oba odigrala dolgo točko. Šel sem samo po brisačo, ti pa si mi dal opomin. Enkrat in edinkrat in že takoj opomin. To ni pošteno. Kako dolgo že sodiš? Zdaj vidim, da nimaš pojma o tenisu," je besnel Đoković.

Đoković je dvoboj proti Davidu Goffinu dobil gladko po dveh nizih (6:1, 6:2). | Foto: Guliverimage/Getty Images Đoković je dvoboj proti Davidu Goffinu dobil gladko po dveh nizih (6:1, 6:2). Foto: Guliverimage/Getty Images

Đoković meni, da je sodnik naredil napako

Vse skupaj se je po dvoboju preselilo še na novinarsko konferenco. "Sodnik ni bil pošten. Vem, da obstaja pravilo in razumem ga, ampak tokrat je on storil napako. Bila je dolga točka in bilo je prvikrat, da sem prekoračil dovoljen čas. To pravilo bi moralo biti pošteno. Če prekoračim čas, imate dovolj časa, da mi to poveste. Če mi po tem daste opomin, ne bom rekel niti besede, ampak ne že prvič," je dodal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Dejstvo je, da je na letošnjem finalnem turnirju napeto že od začetka, saj je vložek zelo velik. Zadnji turnir v sezoni bo namreč odločil, kdo bo sezono končal kot številka ena svetovnega tenisa – Andy Murray ali Novak Đoković?

Ne spreglejte