Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
2. 9. 2016,
18.34

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Goran Dragić Goran Dragić slovenska hokejska reprezentanca Tim Gajser Tim Gajser

Petek, 2. 9. 2016, 18.34

6 mesecev, 1 teden

Napovednik športnih dogodkov

Česa ne smete zamuditi konec tedna na Sportalu? #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
MXGP v Mantovi in Tim Gajser | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Konec tedna prinaša ogromno vrhunskih dogodkov, na katerih ne bodo manjkali športniki, rojeni na sončni strani Alp. V žarišču pozornosti bodo Tim Gajser, ki lahko v nedeljo postane svetovni prvak, ter nogometna, hokejska in košarkarska reprezentanca. Nismo pozabili tudi na sobotni intervju. Gost bo atletski trener Andrej Hajnšek.

Nogometni poletni prestopni rok, ki je ponudil razburljivo dogajanje v sredo, se je končal. Dogajanje se iz pisarn vrača na igrišča. Klubi v obdobju reprezentančnega premora mirujejo, so pa na delu izbrane vrste. Slovenska bo v nedeljo ob 18. uri odprla nov kvalifikacijski ciklus. Gostovala bo v Litvi in se potegovala za kvalifikacijske točke v boju za nastop na SP 2018.

Dve uri pred tem se bo v Minsku slovenska hokejska reprezentanca udarila z gostitelji. Vložek tekme je ogromen, saj bo zmagovalec deležen vozovnice za nastop na olimpijskih igrah leta 2018. Risi so v izvrstni formi, po zmagah nad Poljsko in Dansko pa želijo prekrižali načrte še močni Belorusiji.

Košarkarji in Tim

Reprezentančni vikend bo popestrila tudi košarkarska reprezentanca. V soboto se bo mudila v Sofiji, kjer bo skušala upravičiti vlogo favorita v kvalifikacijski skupini za EP 2017 in po Kosovu premagati še Bolgarijo.

Ko bodo nogometaši, hokejisti in košarkarji svoje že opravili, bo na drugi strani velike luže svojih pet minut dočakal Tim Gajser. Vodilni v seštevku kraljevske discipline motokrosa pred zadnjima dirkama brani 65 točk prednosti. Naslov najboljšega, ki bi postregel z enim največjih uspehov slovenskega avtomotošporta, lahko ubrani že v nedeljo zvečer na predzadnji tekmi sezone v ZDA.

To pa še ni vse, kar ponuja športni konec tedna. V standardni rubriki sobotni intervju bomo gostili atletskega trenerja Andreja Hajnška, ki trenira slovensko rekorderko v metu kopja Martino Ratej in olimpijsko zmagovalko Hrvatico Saro Kolak.

Velenjčani imajo priložnost, da se zavihtijo v ligo prvakov. | Foto: Vid Ponikvar Velenjčani imajo priložnost, da se zavihtijo v ligo prvakov. Foto: Vid Ponikvar

Rokomet, kolesarstvo in formula 1

Na tekmovališčih bodo dejavni tudi rokometaši. Velenjsko Gorenje se bo skušalo uvrstiti v ligo prvakov, Celjani pa bodo sodelovanje v ligi Seha odprli z atraktivnim srečanjem, saj prihaja v dvorano Zlatorog evropski velikan Veszprem. V Španiji bodo največji as na svetu vrteli pedala, najhitrejši dirkači na svetu (formula 1 in Moto GP) bodo plenili pozornost v Monzi (Italija) in Silverstonu (Velika Britanija), teniški velemojstri in velemojstrice pa se potegujejo za lovorike na grand slam turnirju v New Yorku ...

Skratka, tisoč in en razlog, da konec tedna ostanete v naši družbi. Boste?

Ne spreglejte