Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
2. 9. 2016,
15.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Zoran Dragić Igor Kokoškov EuroBasket 2017 kvalifikacije Bolgarija Slovenija

Petek, 2. 9. 2016, 15.30

6 let, 6 mesecev

Slovenski selektor ve, zakaj se nasprotnikov ne deli

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Po visoki zmagi nad Kosovom se je slovenska košarkarska reprezentanca odpravila k naslednjemu tekmecu v sklopu kvalifikacij za EuroBasket 2017. Bolgarija bo predstavljala bistveno težjo oviro, česar se v našem taboru zavedajo. A jih zanima le zmaga.

Igor Kokoškov je s strokovnim štabom slovenskim košarkarjem podal potrebne informacije, ki jih potrebujejo pred tekmo z Bolgarijo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Igor Kokoškov je s strokovnim štabom slovenskim košarkarjem podal potrebne informacije, ki jih potrebujejo pred tekmo z Bolgarijo. Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenija je kvalifikacijsko popotovanje na evropsko prvenstvo 2017 začela z domačo zmago proti Kosovu (113:68), košarkarji Bolgarije pa so na gostovanju z 69:79 morali priznati premoč Ukrajincem.

Reprezentanci bosta nadaljevali ritem tekem v soboto, ko se bosta ob 17. uri pomerili v Botevgradu. Naša izbrana vrsta je danes iz Ljubljane odpotovala v Bolgarijo, kjer si želijo domačega skalpa.

Kako na EuroBasket 2017?

Na evropsko prvenstvo bo odpotovala najboljša reprezentanca iz skupine ter štiri najboljše drugouvrščene ekipe iz sedmih kvalifikacijskih skupin. Slovenija nastopa v skupini E skupaj z Bolgarijo, Kosovom in Ukrajino.

"Bolgarija bo zagotovo težji nasprotnik kot Kosovo. Motivacija mora biti še na višji ravni. Dobro smo se pripravljali in na tekmi moramo zmagati," pravi Zoran Dragić, ki je dal jasno vedeti, kaj jih zanima v Botovgrodu.

Trenerski štab na čelu z Igorjem Kokoškovom je igralcem že predstavil način igre, ki jo gojijo Bolgari. "Igrajo z veliko navdiha in energije. Ne vemo, kdo od naturaliziranih ameriških košarkarjev bo igral. Videli bomo, ali bo to organizator igre ali center," se sprašuje Kokoškov, ki verjame v drugo zmago Slovenije v kvalifikacijah.

Kvalifikacijska skupina E za EuroBasket 2017
Slovenski "Srečko" igral za Slovenijo in proti svoji državi
Ko grize Dragić, grizejo vsi
Zoran Dragić drugače ne zna igrati
Kot bi zrli v španske oči

"Ni velikih in majhnih nasprotnikov"

Koliko navijačev bo v sredo v Zlatorogu? V Stožicah jih je bilo proti Kosovu približno 3.500. | Foto: Grega Valančič/Sportida Koliko navijačev bo v sredo v Zlatorogu? V Stožicah jih je bilo proti Kosovu približno 3.500. Foto: Grega Valančič/Sportida Na prvi tekmi je bil aktiven organizator igre Demarquis Bost, ki proti Ukrajini ni bil razpoložen za igro. Ob metu 1/6 iz igre je namreč dosegel le štiri točke.

"Razmišljamo četrtino za četrtino. Ni velikih in majhnih nasprotnikov. Fantje se tega zavedajo. Pričakovanja v Sloveniji so visoka, saj so bili rezultati v zadnjih letih dobri in so z njimi razvadili slovensko občinstvo," pravi Kokoškov, ki je s trditvijo o delitvi nasprotnikov dal vedeti, da njegovi fantje na nobeni tekmi ne bodo smeli popuščati, saj se lahko hitro pripeti kakšen spodrsljaj.

Dodal je še, da je sicer ob naši izbrani vrsti favorit skupine še Ukrajina, s katero se bodo nato pomerili prihodnjo sredo v celjskem Zlatorogu, kjer upa, da bo veliko ljubiteljev košarke: "Košarkarski zemljevid se spreminja in tega se moramo zavedati. Ljudje, ki radi gledajo slovenske košarkarje, naj jih bodrijo proti vsaki reprezentanci. Če imaš rad ekipo, potem si z njo vsako večer."

Ne spreglejte