Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
25. 1. 2013,
12.23

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Valero Rivera

Petek, 25. 1. 2013, 12.23

8 let, 1 mesec

Valero Rivera: Slovenija je velika ekipa

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvorana Palau Sant Jordi, ki sprejme 16.500 gledalcev, bo pokala po šivih. Domačini prvenstva igrajo polfinale proti senzaciji turnirja Sloveniji. Od 19.15 naprej.

''Čaka nas zelo težka tekma. Večina nas ima za favorite, ampak Slovenija igra zelo, zelo dobro. Selektor računa na vse igralce, ki pomagajo ekipi. Slovenija je velika, zelo močna ekipa. Ima odlične vratarje in veliko izvrstnih igralcev na individualni in kolektivni ravni,'' je pred polfinalno tekmo s Slovenijo spoštljiv do naše reprezentance španski selektor Valero Rivera, ki je Slovencem na novinarski konferenci še enkrat polaskal, da igrajo lep in hiter rokomet. Španski selektor, ki je kar dve desetletji sedel na klopi Barcelone in jo vodil tudi v njeni zlati dobi, sicer čuti pritisk, a, kot pravi, je to pritisk, kakršnega si človek želi: ''Sam vem, da bo tekma izjemno zahtevna. Slovenija predstavlja vse lastnosti, ki jih imajo dobre ekipe: njeni igralci tečejo, se borijo do konca tekme, kar so dokazali na tekmah, ki so jih dobili v zadnjih minutah. Gre za zelo resnega nasprotnika, do katerega gojimo vse spoštovanje.''

Težko bi našli igralcno mesto, ki pri Špancih ni odlično zasedeno. Arpad Šterbik, Julen Aguinagalde, Alberto Entrerrios, Carlos Ruesga, Angel Montoro, Victor Tomas, Albert Rocas ... Zvezdnikov kot listja in trave. Entrerrios je med najboljšimi asistenti prvenstva, desni krili Tomas in Rocas sta najboljša strelca ekipe, mladi Aitor Arino je drugi kradljivec žog na turnirju. Valerova zasedba je zelo izkušena, le dva igralca sta stara manj kot 23 let, le trije manj kot 25. Fizične moči imajo v izobilju, hitrosti pa tudi. V slovenskem taboru so še posebej podčrtali krožnega napadalca Aguinagaldeja, ki bo v vsakem primeru osrednjim obrambnim igralcem povzročal veliko težav. Zaradi njega bodo načrtno morda pustili nekaj več prostora tudi zunanji liniji. Španija igra svoje 17. svetovno prvenstvo. Leta 2005 je stopila na streho rokometnega sveta, pred dvema letoma je bila tretja.

Vratar Šterbik je pred srečanje povsem miren. ''Jasno je, kdo igra doma. Kakšen pritisk? To je vse pozitivno, daje nam še več motiva, pritiska pa ni, nikoli ga ni bilo. Tekme v preteklosti smo izgbljali, ker nismo imeli sreče ali smo igrali slabo,'' je spokojno razlagal prekaljeni Vojvodinec, nekdanji soigralec Uroša Zormana pri Atleticu oziroma tedaj še Ciudad Realu: ''Slovenija je tudi doslej igrala lep rokomet. Gre za na splošno dobro ekipo. Ključni slovenski igralec je Uroš Zorman. Ne zato, ker ga poznam in sem igral z njim, ampak ker je res odličen organizator igre. Ampak vrlina Slovenije je, da je dober kolektiv in zelo dobro vodena skupina.'' Polfinalna tekma med Španijo in Slovenijo se v dvorani Palau Sant Jordi začne ob 19.15.

Ne spreglejte