Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
4. 11. 2016,
21.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

1

Natisni članek

Uroš Zorman Rokometna reprezentanca Veselin Vujović rokomet

Petek, 4. 11. 2016, 21.25

6 let, 7 mesecev

Rošade v rokometni reprezentanci

Miha Žvižej se je vrnil v reprezentanco, Uroš Zorman pa v klub

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

1

miha zvizej žvižej | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po dogovoru s selektorjem je kapetan Uroš Zorman zapustil rokometno reprezentanco in se vrnil v svoj poljski klub iz Kielc. Slovenija bo na drugi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo nastopila tudi s povratnikom Miho Žvižejem.

Slovenci bodo na drugi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018, v nedeljo v Lizboni proti Portugalcem, nastopili brez krožnega napadalca Mateja Gabra. Selektor Veselin Vujović se je tako odločil, da z rezervnega seznama aktivira Miho Žvižeja. Celjana, ki je bil v zadnjih letih železni repertoar reprezentance, Vujović ni poklical v ekipo za olimpijske igre, kvalifikacije za svetovno prvenstvo, kvalifikacije za olimpijske igre in evropsko prvenstvo.

Ob razkritju seznama pa je Vujović poudaril, da Žvižeju ni bilo pod čast vstopiti v skupino rezervnih igralcev in da je izrazil pripravljenost kadarkoli pomagati reprezentanci. To se bo tudi zgodilo. Portugalci so v prvem krogu kvalifikacij za 11 golov izgubili v Nemčiji. Slovenci pa so premagali Švico. Na evropsko prvenstvo napredujeta po dve ekipi iz vsake skupine.

Brez Uroša Zormana in dveh vratarjev

Sprva je bilo načelo načrtovano obratno. Torej, da bi Uroš Zorman počival proti Švicarjem in igral proti Portugalcem. Razpletlo se je drugače. Kapetan je bil ne le v ekipi na prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018, ampak tudi eden tistih, ki so imeli največjo minutažo in bili najzaslužnejši za zmago 32:27. Po dogovoru s selektorjem se je Zorman poslovil od soigralcev in se vrnil v Kielce.

Že v četrtek je na podoben način prosto dobil vratar Gorazd Škof. V Lizbono ne bo potoval Matevž Skok. Nadomestila ju bosta Urban Lesjak ali Primož Prošt.  Vujović pa je napovedal, da bosta v ekipi tako Marko Bezjak kot Miha Zarabec. Zagotovo tudi Tilen Kodrin, ki je z odliko debitiral v izbrani vrsti.
 

Veselin Vujović pred potjo na Portugalsko:

"Pred nami je prvi resen test brez Mateja Gabra, Gorazda Škofa in Uroša Zormana, ki že dalj časa sestavljajo ogrodje članske reprezentance. Portugalcem nikoli ne manjka motivacije, vedno so pripravljeni, igrajo z maksimalno močjo in delajo vse, da bi zmagali.

Mi se jim moramo dobro zoperstaviti ob prvega trenutka, umiriti njihovo evforijo, ne dovoliti lahkih golov in kaznovati napake. Ne smejo poleteti in pomisliti, da nas lahko premagajo, čeprav sem prepričan, da tako mislijo, nenazadnje so letos v boju za svetovno prvenstvo skoraj izločili Islandijo. Vseeno menim, da je slovenska reprezentanca stabilna ekipa z dobrim sistemom in, da mora v Lizboni zmagati."
 
Ne spreglejte