Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
26. 1. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Thierry Omeyer rokomet Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo Francija Pariz

Četrtek, 26. 1. 2017, 18.00

6 let, 6 mesecev

Francoski zvezdnik pred polfinalom SP s Slovenci

Thierry Omeyer: 40-letnik se vsake obrambe veseli, kot bi bil debitant

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
thierry omeyer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Napočil je dan D. Rokometna reprezentanca ob 21.00 igra polfinale svetovnega prvenstva, s čimer je bistveno presegla pričakovanja. Njen tekmec bo najtežji - gostiteljica Francija.

pasica pariz | Foto: "Krasno je igrati takšno tekmovanje doma. Neponovljiv občutek je bil, ko smo tekmo s Švedi igrali na štadionu v Lillu pred 28 tisoč gledalci. Po tekmi kar nismo mogli iti z igrišča. A to je za nami, pred nami pa polfinalna tekma s Slovenijo," pred današnjim pariškim polfinalom svetovnega prvenstva med Francijo in Slovenijo razmišlja francoska vratarska legenda Thierry Omeyer.

Letos bo dopolnil že 41 let, z največjih tekmovanj ima kopico kolajn. A še vedno se vsake obrambe, četudi na primer proti Angoli, veseli, kot da bi imel 20 let in bi bil debitant, reprezentančni zelenec. Na domačem prvenstvu je s svojo reprezentanco že postal svetovni prvak, in sicer leta 2001. Seveda je vrh rokometnega sveta končni cilj "ekspertov", kot Francoze imenujejo, tudi letos.

Rokometna reprezentanca se je uvrstila v svoj drugi polfinale svetovnih prvenstev. V skupinskem delu je dosegla tri zmage, en remi in en poraz. V osmini finala je izločila Ruse, v četrtfinalu pa Katarce. Ob 21. uri se bo za vstop v finale pomerila s Francozi. V petek bo še tekma med Norveško in Hrvaško.

Omeyer je bil s Francijo v Franciji svetovni prvak že leta 2001. | Foto: Reuters Omeyer je bil s Francijo v Franciji svetovni prvak že leta 2001. Foto: Reuters

Kombinacija izkušenj in mladosti

V polfinalu bo torej Francozom pred 16 tisoč gledalci v dvorani Bercy nasproti stala Slovenija: "Igrati moramo dobro in zbrano. Slovenija se je do zdaj zelo izkazala. Ima dobre igralce. Oboji imamo v zasedbi mešanico izkušenj in mladosti. Trdni moramo biti v obrambi in se boriti 60 minut."

Ker so Slovenci presenetljivo prišli med najboljšo četverico, so jih že vsi odpisali. Igrajo svoj tretji polfinale velikih tekmovanj, Francija pa 20. Bremena nuje ne manjka … "Pritisk je prisoten na vsakem turnirju. Ljudje in mediji od nas v zadnjih desetih letih vselej pričakujejo zmage. S pritiskom se dobro kosamo. V vsakem primeru je krasno igrati pred svojimi gledalci," je krajši pogovor sklenil veliki Omeyer, ki se tokrat ne bo pomeril s svojim klubskim soigralcem Gorazdom Škofom.

Ne spreglejte