Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
24. 12. 2012,
13.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dragan Gajić

Ponedeljek, 24. 12. 2012, 13.51

8 let

Strašna forma Dragana Gajića

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Aljoša Rezar se je izkazal proti Kielovim zvezdnikom. Napravili pa smo tudi podroben prerez izvrstne jeseni Dragana Gajića v majici Montpelliera.

Številna prvenstva so letu 2012 že pomahala v slovo, zato je tokratna legionarska bera bolj pičla kot ponavadi. Bomo pa osvetlili ime, ki je še kako zaznamovalo rokometno dogajanje v Franciji. Kakorkoli obrnemo – če odštejemo neprijetno dogajanje glede stavniške afere – je za Draganom Gajićem, desnim krilom in enim najpomembnejših figur Montpelliera, izvrstna jesen. Res je, da zadetki v rokometu še zdaleč ne pomenijo vsega, povedo pa lahko precej. Čeprav je moral iz zgoraj omenjenega razloga izpustiti štiri tekme v prvenstvu in tri v ligi prvakov, je Gajo jeseni vseeno zaigral na 15 srečanjih in na njih zabil kar 123 golov, kar je povprečno več kot osem na tekmo. V ligi prvakov, kjer je Montpellier trenutno na četrtem mestu skupine A, je bil najboljši strelec svoje ekipe na prav vseh štirih tekmah, njegovo povprečje pa je ob 38 golih torej skoraj deset na srečanje. Tudi v prvenstvu, Montpellier zaseda drugo mesto za Parisom, minuli konec tedna pa je prepričljivo dobil derbi s Chamberyjem, je Celjan prvi strelec kluba s 66 goli na devetih odigranih tekmah. Za 12 golov je denimo v tem pogledu boljši od prvega zvezdnika Nikole Karabatića. Temu pa je treba dodati še dve superpokalni tekmi, na katerih je v seštevku nasprotno mrežo zatresel kar 19-krat in smo pri omenjeni vsoti golov. Če sklenemo: Gajićeva forma je izvrsten obet tudi za reprezentanco. Z njim, Vidom Kavtičnikom, Gašperjem Margučem ter Mariem Šoštaričem pa si Slovenija lahko mane roke, kar zadeva zasedbo na desnem krilu.

Dejavni so bili tudi v bundesligi, kjer Aleš Pajovič in Jure Natek nista igrala. Slednji spet poškodovan, ima nalomljeno kost v dlani, zato bo moral počivati še približno tri tedne. Aljoša Rezar se je izkazal proti Kielu, a je njegov Gummersbach še vedno v nevarnih vodah.

Ne spreglejte