Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2024,
19.16

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,19

Natisni članek

rokomet Dragan Gajić

Sreda, 7. 2. 2024, 19.16

2 meseca, 2 tedna

Konec kariere

Legendarni slovenski rokometaš se poslavlja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,19
Severna Makedonija : Slovenija, slovenska rokometna reprezentanca, Dragan Gajić | Dragan Gajić končuje športno pot. | Foto Reuters

Dragan Gajić končuje športno pot.

Foto: Reuters

Nekdanji slovenski reprezentant Dragan Gajić je sporočil, da bo po koncu te sezone zaključil svojo bogato športno pot. V svoji izjavi je priznal, da ni bila lahka odločitev.

"Telo mi je vedno dobro služilo in še vedno čutim, da bi lahko igral." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Telo mi je vedno dobro služilo in še vedno čutim, da bi lahko igral." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dosegel je vse zastavljene cilje

Danes 39-letni Dragan Gajić je med drugim v svojem zapisu povedal, da mu rokomet pomeni več kot le šport. "Predstavljal je strast, način življenja, izjemno avanturo, ki so izoblikovale vsak delček moje osebnosti. Trenutki na igrišču, tovarištva v slačilnici, vznemirljive zmage in grenki porazi bodo za vedno ostali v mojem spominu," je v pismu, objavljenem na omrežju X uvodoma zapisal Gajić.

Rokometaš, ki bo konec julija dopolnil 40 let, je med drugim še dodal: "Telo mi je vedno dobro služilo in še vedno čutim, da bi lahko igral. Dosegel sem vse zastavljene cilje in verjamem, da je zdaj čas, da mesto prepustim novi, obetavni in talentirani generaciji," je še povedal Gajić in namignil, da bo tudi v prihodnje ostal povezan z rokometom.

Bogata pot in na tretjem mestu večne lestvice

Gajić je športno pot začel v Celju. Z vmesno sezono 2003/04 pri trboveljskem Rudarju je za matični klub igral do leta 2009. Po sezoni v Zagrebu se je za leto dni znova vrnil v Celje. Leta 2011 je sezono začel v Mariboru, nato pa se preselil k francoskemu Montpellierju. Med letoma 2016 in 2020 je bil član madžarskega Veszprema, v zadnjih sezonah pa je uspešno igral za francoski Limoges.

S 692 zadetki se nahaja na tretjem mestu večne lestvice strelcev v dresu slovenske reprezentance. Zanjo je nastopil 161-krat (12. mesto), nazadnje v kvalifikacijah za olimpijske igre Tokio 2020.

Preberite še:

rokometni sodnik
Sportal Veliko priznanje za rokometni sodniški par
Rokomet, Evropsko prvenstvo 2024, Polfinale Francija – Švedska
Mnenja Tomaž Ambrožič: Kje je v športu pravica?
rokometna žoga
Sportal Celjanke potrdile tretje mesto na lestvici
Ne spreglejte