Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
22. 10. 2017,
14.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Blaž Janc Urban Lesjak Vid Kavtičnik Veselin Vujović slovenska rokometna reprezentanca

Nedelja, 22. 10. 2017, 14.40

6 let, 6 mesecev

Prijateljski tekmi rokometne reprezentance

Slovenci zrejo proti spektaklu v Stožicah s Hrvati #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Slovenska in hrvaška rokometna reprezentanca bosta prihodnji teden uprizorili kar dve ponovitvi tekme za tretje mesto s svetovnega prvenstva. Prijateljsko se bosta pomerili v Ljubljani in Zagrebu.

Slovenija bo prihodnji teden odigrala dve pripravljalni tekmi proti gostiteljici evropskega prvenstva Hrvaški; v četrtek, 26. oktobra, ob 18. uri v Stožicah ter dva dni kasneje ob 20.15 v Zagrebu. Srečanji bosta služili kot priprava na januarsko evropsko prvenstvo, ki ga gosti prav Hrvaška. Vzdušje v slovenski ekipi je sproščeno, kar lahko preverite v spodnjem videu.

Prevetrena ekipa

Veselin Vujović ima na voljo spremenjeno zasedbo. Že tako ali tako ni poklical nekaterih (dokaj) standardnih igralcev, kot so Matevž Skok, Vid Poteko, Dean Bombač in Simon Razgor. Naknadno sta zaradi poškodb udeležbo odpovedala Jan Grebenc in Borut Mačkovšek. Zato bodo priložnost dobili Jaka Malus (Celje), Aleks Vlah, Dani Zugan (oba Koper) in Grega Okleščen (Krka).

"To je edina akcija do evropskega prvenstva, na kateri lahko preverimo nekaj novih igralcev in ocenimo, kdo je lahko kandidat za nastop v reprezentančnem dresu. Obenem pa začnemo postavljati koncept igre, kakršno želimo igrati januarja na Hrvaškem. Prav tako želimo narediti načrt fizične priprave, ki bi ga izvajali v klubih, saj pred prvenstvom za to ne bomo imeli časa," je na zboru dejal selektor.

Urban Lesjak se je na priprave napotil v odlični formi:


 
Ljubljanska pripravljalna tekma s Hrvaško bo imela v Stožicah tudi praznični pridih - Rokometna zveza Slovenije bo namreč pred članskim dvobojem priredila Pozdrav legendam, poseben športno-humanitarni dogodek, na katerem se bodo zbrali rokometaši, ki so zastopali barve naše države v zadnjih 25 letih. Na tem seznamu je 98 igralcev, RZS pa bo izkupiček namenila za zdravljenje nekdanjega slovenskega reprezentanta Nenada Stojakovića. Prodanih je že več kot štiri tisoč vstopnic.
Zanimanje za rokomet se je po uspehu slovenske rokometne reprezentance na januarskem svetovnem prvenstvu močno povečalo. Poleg novih rokometašev in rokometašic pa so pomemben del vsake tekme tudi sodniki.
Za nekdanje igralce in igralke, ki želijo kljub zaključeni karieri ostati aktivni v športu, ki ga imajo radi, se priložnost za to ponuja prihodnji konec tedna, ko bo v Ljubljani potekal seminar za usposabljanje novih sodnikov.

Seznam reprezentance za tekmi s Hrvaško:

Vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Urh Kastelic (Zagreb) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško)

Krila: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Niko Medved (Gorenje Velenje)

Zunanji igralci: Saša Barišić Jaman (Nexe Našice), Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Barcelona), Gregor Potočnik (Gorenje Velenje), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Grega Okleščen (Krka), Jaka Malus, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško), Miha Zarabec (Kiel), Aleks Vlah in Dani Zugan (oba Koper 2013)

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Igor Žabić (Wisla Plock)

Poškodovana: Jan Grebenc (Gorenje) in Borut Mačkovšek (Celje PL)
Ne spreglejte