Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
15. 4. 2013,
11.04

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matevž Skok

Ponedeljek, 15. 4. 2013, 11.04

8 let, 1 mesec

Skok briljira tudi z "enim" kolenom

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vratar Matevž Skok je bil med glavnimi ustvarjalci zmage celjskih rokometašev v Kopru. V naslednjem krogu pa ga čaka super pomemben derbi proti njegovemu matičnemu klubu.

V celjskem rokometnem klubu so prezadovoljni z vratarsko ekipo v letošnji sezoni. Kako ne bi bili, saj domala ni tekme, ko se ne bi izkazal ali Matevž Skok ali Urban Lesjak, ki z velikimi koraki napredujeta po navodilih Hermana Wirtha in Dejana Perića. Obrambe dobivajo še globljo razsežnost ob dejstvu, da Skok že praktično vso sezono brani poškodovan. Gre za vnetje pod pogačico kolena, ki so ga decembra na reprezentančnih pripravah spremljale še posebej hude bolečine. Tako hude, da Velenjčan ni nekaj časa mogel stopiti na nogo in je moral zavrniti povabilo na svetovno prventvo v Španijo. Pozneje se je stvar nekoliko popravila, povsem ozdravila pa ne še. "Koleno boli, ampak kakšna hujša poškodba iz tega ne more nastati. Moram stisniti zobe. Čas za rehabilitacijo bom moral kar najbolje izrabiti med poletnimi počitnicami," upe na poletno ozdravljenje polaga Skok, za katerega bi s kančkom pretiravanja lahko zapisali, da blesti tudi zgolj z enim kolenom.

Tudi na derbiju v Kopru je. S 16 ustavljenimi žogami je bil med najzaslužnejšimi za celjsko zmago in skok – beseda ni uporabljena naključno – na zgolj točko zaostanka do vodilnega Gorenja, Skokovega matičnega kluba. "Sem človek, za katerega je vsaka ekipa enaka in na vsako se je treba enako pripraviti. Ne glede na to, kdo nam stoji naproti, moramo igrati, kot znamo. Zato nas ne zanima, kdo je na drugi strani," kakšnih posebnih čustvenih vibracij pred sobotno tekmo z Velenjčani, ki bo že ena od odločilnih bitk za naslov, ne zaznava Skok. "V rokometu se hitro obrne. Tekmo igraš 60 minut. Enako bo v Celju proti Velenju. Pred nami je še en naporen teden treningov. Opraviti moramo dobro analizo in razmislek," napoveduje celjski vratar. Njegova ekipa je v prvenstvu do zdaj z Velenjčani izgubila dvakrat za zadetek. Je prišel čas za odplačilo dolgov? Ni kaj, sklep rokometnega prvenstva bo še sila zanimiv.

Ne spreglejte