Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 7. 2017,
9.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Rogla PPD Zagreb Matevž Skok David Miklavčič Kasim Kamenica

Nedelja, 30. 7. 2017, 9.00

6 let, 7 mesecev

Rokometaši Zagreba na pripravah na Rogli

Trojici Slovencev Zagreb dodal še nekdanjega selektorja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Večni hrvaški prvaki iz Zagreba na priprave tradicionalno prihajajo na Roglo. Tam jih je obiskal tudi dvojec Planet TV, ki je pred kamero povabil Ljubljančana Kasima Kamenico ter slovenska reprezentanta Matevža Skoka in Davida Miklavčiča.

Slovenska rokometna trojica, ki je v Zagreb prišla v lanski sezoni, je delno spremenjena. Darko Cingesar se je odpravil v Francijo, David Miklavčič in Matevž Skok pa ostajata. Slovenski novinec je Urh Kastelic. Trojica Slovencev torej Zagrebu nikakor ne uide. Hrvaške prvake vodi Kasim Kamenica, nekdanji trener Slovana Prul, Celja in slovenske reprezentance, ki ima tudi slovensko državljanstvo.

Po lanski pretresov polni sezoni, v kateri so Zagrebčane vodili kar štirje trenerji - Veselin Vujović, Silvio Ivandija, Slavko Goluža in na koncu Kamenica -, si vsi skupaj želijo mirnejše leto.

Matevž Skok o pripravah #video

Po Belorusiji in Franciji je za Davida Miklavčiča Hrvaška tretja tuja destinacija, povsem domače pa se počuti tudi na Rogli.

David Miklavčič o spremembah v Zagrebu #video

Po 26 letih mu je Zagreb izpolnil obljubo

Prekaljeni Kamenica ima izjemno obsežno trenersko biografijo. Že pred 30 leti je bil z jugoslovansko mladinsko reprezentanco svetovni prvak. Konec 80. let je že vodil Zagreb in ga iz druge lige popeljal do naslova prvaka. Ko se je s klubom razšel, mu je ta, kot pravi, obljubil, da se bo nekoč vrnil.

Čeprav je to vmes že nehal verjeti, se je stvar pred meseci le uresničila. Nekdanji vratar je v klub pripeljal mladega Kastelica, igralca na prav tem položaju, ki je odlično branil na mladinskem svetovnem prvenstvu in ki ga je Ljubljančan spoznal že, ko je Kastelic kot posojen rokometaš pred leti branil pri Slovanu. Tam je slovenski reprezentant sodeloval s Kasimovim sinom Damirjem.

Kasim Kamenica o Slovencih v Zagrebu in pritisku:

Trener Zagreba, ki pravi, da je slovenski rokomet v vzponu, od Slovencev pričakuje veliko. Zaveda se, da v Zagrebu vlada velik pritisk: dosegati je treba rezultate in dober vtis ter polniti dvorano in proračun s prodajo igralcev. Ni kaj, zelo zahtevna naloga, ki so jo v lanski sezoni na nezadovoljiv način opravljali kar trije trenerji.

 

 

Ne spreglejte