Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 2. 2024,
19.32

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Esbjerg Dragan Adžić Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Sobota, 10. 2. 2024, 19.32

2 meseca, 2 tedna

Rokometna liga prvakinj, 13. krog

Krimovke želele popraviti vtis, a doživele še višji poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
EHF liga prvakinj: Krim Mercator - Ikast | Krim se bo pomeril z Esbjergom. | Foto www.alesfevzer.com

Krim se bo pomeril z Esbjergom.

Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašice Krima Mercatorja so še drugič zapovrstjo igrale proti danskim tekmicam, tokrat proti drugouvrščeni ekipi skupine B, proti Esbjergu. Pred tednom dni so doma izgubile proti Ikastu (28:34), zdaj pa v 13. krogu lige prvakinj na Danskem doživele še višji poraz, saj so bile rokometašice Esbjerga boljše z 29:21.

EHF liga prvakinj: Krim Mercator - Ikast
Sportal Krimovke po lekciji v Stožicah v boj s še enimi močnimi Dankami

Ljubljančanke so na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni premagale danske prvakinje s 33:27, na tokratni tekmi pa jim niso bile kos v nobenem elementu igre. Že v prvem polčasu so zaostale za 12, na koncu pa klonile za osem golov. V bledi ljubljanski ekipi je bila na najbolj učinkovita Rusinja Darja Dmitrijeva z desetimi goli, Tamara Mavsar in Črnogorka Jovanka Radičević sta dosegli vsaka po tri zadetke.

Ljubljančanke so že v zgodnjem delu tekme ostale brez dveh igralk. Zaradi udarca v glavo se je že v drugi minuti na rezervno klop usedla krilna igralka Tamara Mavsar, le dve minuti pozneje pa je z bolečinami igrišče zapustila še krožna napadalka Tina Klemenčič. Izbranke Dragana Adžića so bile v prvi polovici tekme povsem nemočne proti hitri in enostavni igri gostiteljic. Že v deveti minuti so zaostale za štiri gole (1:5), v 17. minuti pa je Črnogorec na klopi Krima - pri zaostanku 4:10 - zahteval prvo minuto odmora. Tudi po njej ni bilo nobenega kakovostnega premika v igri slovenskih prvakinj, v napadu in obrambi so bile povsem nemočne, tako da so že v prvi polovici tekme zaostale za 12 golov (7:19).

Krimovke so v drugem polčasu malce omilile poraz. V 51. minuti so zavoljo ležerne igre gostiteljic več kot prepolovile visok primanjkljaj v golih (20:25), v končnici tekme pa jim je zmanjkalo moči, Hamletovo deželo so zapustile z visokim porazom.

Krimovke imajo 13. krogu 11 točk. Najboljši ekipi iz skupine B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakata dodatni tekmi za preboj med osem s tekmicami iz skupine A.

Rokometna liga prvakinj, 13. krog:

Sobota, 10. februar

Nedelja, 11. februar

Lestvici:

Ne spreglejte