Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2013,
13.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slovenija Hrvaška rokomet Iztok Puc

Ponedeljek, 24. 6. 2013, 13.51

8 let

Ob spominu na Puca Slovenija dvakrat premagala Hrvaško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska izbrana vrsta mlajših kadetov, letnikov 1996 in mlajših, je v okviru priprav za nastop na olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu dvakrat premagala Hrvaško.

Na prvem srečanju, ki je potekalo v Novalji, so izbranci trenerja Saša Prapotnika odigrali doslej najboljšo tekmo te generacije in v vseh elementih igre nadigrali domačine ter slavili z visokih 37:28 (19:12). Slovenija je dvakrat vodila že za dvanajst zadetkov (32:20, 33:21). Med strelce se je vpisalo kar 15 igralcev, največkrat sta zadela Jaka Malus (6/1) in Gal Marguč (6/2), Luka Kikanovič je dodal pet zadetkov. Vratar Urh Kastelic je zbral sedem, Žiga Urbič pa pet obramb. Tekmo, ki je bila odigrana v spomin na izjemnega športnika Iztoka Puca, si je ogledalo 300 gledalcev, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Na drugem srečanju v Zadru je bila pot do zmage veliko težja, predvsem zaradi slabše igre varovancev trenerja Saše Prapotnika. Z dobro igro v obrambi je Slovenija povedla s 6:2, ob tem pa zapravila številne lepe priložnosti za povišanje prednosti. Napake Slovencev so s pridom izkoristili borbeni gostitelji, ki so z delnih 3:0 izid do odmora izenačili na 12:12. V nadaljevanju sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Hrvaška je vodila z 19:16, 21:18 in 29:28, Slovenija pa s 25:23, 26:24 in 27:25.

V zadnji minuti je na 29:29 izenačil Rok Cvetko, nato je Hrvaška imela strel z levega krila, ki je končal mimo slovenskih vrat, sedem sekund pred koncem pa je za slovensko zmago hrvaško mrežo zatresel Blaž Janc. Varovance trenerja Prapotnika sta tokrat reševala vratarja, ki sta skupaj zbrala kar 18 obramb (Urbič 11, Kastelic 7). Najboljša strelca sta bila Marguč (9) in Janc (9), Malus pa je prispeval šest golov. Obe reprezentanci sta se v zadnjih pol leta pomerili petkrat: vse tekme so dobili mladi Slovenci, le ena pa se je končala z večjo zmago od dveh zadetkov, kar dokazuje izenačenost obeh ekip.

"To sta bili dve pripravljalni tekmi in iz zmag ne smemo delati nobene evforije. Hrvaška nam je delala velike preglavice s hitro igro in igro na krožnega napadalca. Tekmi bomo do podrobnosti analizirali in se na nasprotnika dobro pripravili za tekmo v Utrechtu, kjer bo tekma, ki edina kaj šteje, oziroma pomeni. V Novalji in Zadru smo na dveh treningih in tekmah obdelali obrambo 6-0. Videli smo številne dobre in slabe stvari naše ekipe. Dobre stvari bo potrebno še nadgraditi, slabe pa čim bolj popraviti," je po gostovanju na Hrvaškem povedal trener Saša Prapotnik.

Kapetan reprezentance Jaka Malus je dodal: "Tekmi sta bili povsem različni. Na prvi nam je šlo prav vse, v drugi smo imeli preveč padcev, vendar smo se uspeli pobrati in doseči zmago. Veselimo se novega snidenja na pripravah v Slovenj Gradcu in novih pripravljalnih tekem proti Avstriji."

Reprezentanca priprave nadaljuje v torek, 2. julija, v Slovenj Gradcu. Slovenija je na Nizozemskem v skupini z Norveško, Hrvaško in Nemčijo.

Ne spreglejte