Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
15. 6. 2016,
22.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Natisni članek

rokomet svetovno prvenstvo Veselin Vujović Dean Bombač

Sreda, 15. 6. 2016, 22.08

6 let, 6 mesecev

ODZIVI PO TEKMI MED NORVEŠKO IN SLOVENIJO

"Norvežani so bili mrtva ekipa"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Niso blesteli kot v Celju, a slovenski rokometaši so se na gostovanju Norvežanom upirali dovolj dobro, da ti niso ujeli njihove prednosti s prve tekme kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Franciji.

Slovenija se je uvrstila na svoje osmo svetovno prvenstvo v zgodovini. | Foto: Vid Ponikvar Slovenija se je uvrstila na svoje osmo svetovno prvenstvo v zgodovini. Foto: Vid Ponikvar

Slovenija je v Stavangerju izgubila s 27:29, na prvi tekmi je slavila za šest golov. A napredovanje na svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Francija, ni bilo tako gladko, kot se morda zdi. Še dobre tri minute pred koncem so Skandinavci vodili za pet golov. A so Slovenci, ki so imeli tudi ščepec sreče z okvirji vrat, pokazali zadostno dozo mirnosti. Marko Bezjak in Urban Lesjak sta poskrbela, da so Norvežani pokopali še zadnje upe.

Pri Slovencih sta se v ekipo vrnila Uroš Zorman in Vid Kavtičnik, zunaj nje pa sta ostala poškodovana Žiga Mlakar in Darko Cingesar.

Osmo svetovno prvenstvo

Slovenci so se uvrstili na osmo svetovno prvenstvo v zgodovini. Na zadnjem v Katarju so bili osmi, leta 2013 pa so zasedli četrto mesto. Tako so nadaljevali uspešno pomlad, saj so bili aprila uspešni že na olimpijskih kvalifikacijah. V Riu bodo nastopili na svojih tretjih olimpijskih igrah.

Vujović je moral nekajkrat nekoliko povzdigniti glas, a na koncu se je za Slovence razpletlo srečno. | Foto: Vid Ponikvar Vujović je moral nekajkrat nekoliko povzdigniti glas, a na koncu se je za Slovence razpletlo srečno. Foto: Vid Ponikvar

"Že od samega začetka sem verjel v uspeh, čeprav je proti nam igrala četrta ekipa z zadnjega EP, saj imamo tudi mi moštvo, ki je v vzponu. Naša je bila tekma v Celju, tukaj smo imeli nekaj padcev, a nadzirali smo položaj in se zasluženo uvrstili na SP. Norvežani so bili mrtva ekipa, tudi če bi povedli za šest golov, bi jih mi na koncu ujeli. Mislim, da smo dobra in resna reprezentanca z dobrim selektorjem, ki ima kontinuiteto. Imamo olimpijski turnir, imamo svetovno prvenstvo, naredili smo tudi majhno menjavo generacije in videli bomo, kje so naš meje," je po srečanju za spletno stran Rokometne zveze Slovenije dejal Veselin Vujović.

Od evropskega prvenstva naprej mu s Slovenijo uspeva vse, kar si zastavi. Njegova goreča želja je, da bi osvojil olimpijsko kolajno tudi kot trener. Torej ...

"Zdržali smo pritisk"

Dean Bombač je tokrat spet prevzel napadalno breme in bil z osmimi goli prvi strelec. "Za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2017 je zaslužna vsa ekipa. Tekme nismo začeli, kot smo si želeli, obramba ni stekla kot v Celju, mučili smo se v igri eden na enega in nismo se postavljali dovolj gosto. Kljub vsemu je na koncu uspelo, zdržali smo pritisk in zasluženo napisali nov uspeh slovenskega rokometa," je povedal Primorec, ki so ga navijači izbrali za najboljšega srednjega zunanjega lige prvakov. Zdaj sledi nekaj tednov počitka, nato pa že priprave na olimpijske igre. Pred njimi se bo Slovenija (po)merila s Tunizijo, Hrvaško in Dansko.

Ne spreglejte