Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
4. 10. 2017,
17.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Andreas Wolff Kielce Kiel

Sreda, 4. 10. 2017, 17.27

6 let, 7 mesecev

Komentar

Neznosna lahkost objavljanja rokometnega Neymarja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Morda bo odlični vratar Andreas Wolff iz Kiela v Kielce prestopil predčasno, a odškodnina tri milijone evrov spada v sfero znanstvene fantastike.

Odhaja na Poljsko. Prej ali slej. | Foto: Guliverimage/Getty Images Odhaja na Poljsko. Prej ali slej. Foto: Guliverimage/Getty Images

Velikanski bum je priredil napovedani prestop Andreasa Wolffa iz nemškega Kiela v poljske Kielce. Iz enega top kluba v drugega. Zgodil naj bi se leta 2019, torej naj bi eden najboljših vratarjev na svetu in eden glavnih protagonistov nemškega evropskega naslova na lanskem evropskem prvenstvu v zdajšnjem klubu ostal še skoraj dve sezoni. A dobri poznavalci razmer pravijo, da se bo v poljski klub, kjer nastopajo trije Slovenci, vseeno odpravil že prej, torej po letošnji sezoni. Mogoče je, vsekakor.

Zato pa je daleč od realnosti poročanje predvsem balkanskih (hrvaških, makedonskih, črnogorskih ...) medijev glede odškodnine za Wolffa. Ta naj bi znašala kar neverjetne tri milijone evrov, njegova plača pa vrtoglavi milijon na sezono. Takšna odškodnina bi bila dovolj za najvišji prestop vseh časov. Spomnimo: Nikola Karabatić je iz Barcelone prispel v PSG za slaba dva milijona evrov. A to je bil "on", Nikola Karabatić. Andreas Wolff je odličen vratar, a nikakor ne človek, ki bi delal takšno razliko kot prvi rokometni zvezdnik planeta.

Velikanski vprašaj nad vrtoglavo odškodnino postavlja kar nekaj dejstev. Prvič: Wolff ima pogodbo do leta 2019, od tedaj naprej pa je podpisal za Kielce. Torej kot prost igralec. A tudi če bi prišel že prej … Drugič: Kielce imajo za sezono 2018/19 že dva vratarja, to sta Filip Ivić in Vladimir Cupara. Tretjič: tudi če bi se vseeno podal na Poljsko že pred to sezono, se to zdi popolnoma nerealen znesek.  To ni nogomet. Le kdo bi za eno sezono enega igralca plačal tri milijone?!

V Kielu ni zadovoljen. | Foto: Guliverimage/Getty Images V Kielu ni zadovoljen. Foto: Guliverimage/Getty Images

Wolff v Kielu ni srečen. Nikakor. Ker imajo zebre dva izvrstna vratarja, poleg njega še Niklasa Landina, minute seveda ne segajo v sfere, kakršne bi si želel. Klubu je povedal, da ni zadovoljen s časom v vratih, ki ga je dobil na nekaterih odločilnih tekmah lanske sezone.

Klub pa je javno razkril višino njegove mesečne plače, 20.000 evrov bruto, kar za vratarja takšne kategorije vsekakor ni presežno. V Kielcah bo gotovo dobil več. A ne 100.000 evrov na mesec. Odškodnina pa bo bistveno manjša od omenjenih treh milijonov. Govori se o 500.000 evrih, kar bi bilo nekje v okvirih realnosti.

Navsezadnje pa je visokoleteče "neymarske" številke za Handball Planet zanikal tudi mecen evropskih prvakov iz leta 2016, Bertus Servaas. "Zneski, ki so se pojavili, so blizu našega letnega proračuna.

Za naslednjo sezono že imamo dva vratarja. Zato prihod Wolffa načrtujemo leta 2019. Tako visokih plač ne nudimo. To so le govorice," je za omenjeni portal dejal Nizozemec. Kako neznosno lahko je napisati nekaj v slogu: največji prestop vseh časov …

Nikoli ne reci nikoli je oguljen izrek, a če bi se dejansko zgodilo plačilo omenjene odškodnine za odhod leto predčasno, bi bila to senzacija senzacij.

Ne spreglejte