Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
28. 1. 2017,
12.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Veselin Vujović Marko Bezjak slovenska rokometna reprezentanca rokomet

Sobota, 28. 1. 2017, 12.35

6 let, 7 mesecev

Organizator igre in selektor

Marko Bezjak pozna recept, kako pred Hrvati zgrabiti bron

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Slovenija Rusija SP thumb | Foto Vincent Michel/francehandball2017.com

Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com

Graditelj slovenske igre in selektor pred obračunom za tretje mesto na svetovnem rokometnem prvenstvu v Franciji.

pasica pariz | Foto:

Slovenija - Katar cingesar | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Rokometna reprezentanca bo drugič v zgodovini nastopila na tekmi za tretje mesto svetovnega prvenstva. Pred štirimi leti je bila v Španiji četrta, potem ko jo je premagala prav Hrvaška.

Ekipa selektorja Veselina Vujovića je v polfinalu izgubila s svetovno prvakinjo Francijo, ki se bo v finalu pomerila z Norvežani.

Pred tem so Slovenci v skupini premagali Angolo, Islandijo in Makedonijo, remizirali so s Tunizijo, izgubili pa s Španijo. V osmini finala so izločili Rusijo, v četrtfinalu pa Katar. Slovenija je bila na zadnjem svetovnem prvenstvu osma, pred štirimi leti v Španiji pa četrta.

"Hrvati so v polfinalu odigrali podaljšek, tako da so se še dodatno izčrpali. A mislim, da to ne bo pretirano vplivalo na tekmo. Mislim, da bodo Hrvati tako kot mi naredili vse za medaljo. Moramo igrati kot Norvežani, zelo hitro. Na postavljeno hrvaško obrambo so težko dosegali zadetke. Treba je doseči čim več lahkih golov s hitrimi prenosi žoge. Z bojevito obrambo in razpoloženima vratarjema imamo veliko možnosti, da se bo na ponovitvi tekme za tretje mesto zgodilo nasprotno kot v Španiji. Da bomo tokrat mi zmagovalci," pred obračunom za tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Franciji pravi organizator igre rokometne reprezentance Marko Bezjak.

Ormožan je igral tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji pred štirimi leti, ko sta se prav tako pomerili rokometni sosedi. Tedaj so bronasto kolajno vzeli Hrvati, Slovencem pa prepustili "leseno" za četrto mesto.

Veselin Vujović želi ekipo predvsem sprostiti. | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Veselin Vujović želi ekipo predvsem sprostiti. Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com

Mirni, a ne omejeni

Zdi se, da se Slovenci ne čustveno ne telesno niso toliko razda(ja)li kot leta 2013, ko so se zavihteli v prvi polfinale svetovnih prvenstev. Prevelike čustvene razpone želi zajeziti tudi selektor.

"Trudili se bomo, da ostanemo mirni, z zavestjo, da je vsaj četrto mesto velik rezultat. A se obenem nočemo omejevati s tem, kako smo ponovili rezultat izpred nekaj let. Osvojiti želimo medaljo, ki bi bila velika nagrada za ljudi, ki nas spremljajo in delajo v športu, kjer ni lahko. Tako kot ni lahko tem fantom, žene jih patriotski motiv," ima dober občutek Veselin Vujović, ki je poudaril pomembnost dejstva, da je reprezentanca na svoji (najboljši) ravni.

Kot igralec je bil svetovni prvak. V trenerski vlogi pa (še) nima medalje z velikega tekmovanja.

Ne spreglejte