Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
20. 2. 2017,
11.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Luka Žvižej Blaž Janc Borut Mačkovšek Celje Pivovarna Laško

Ponedeljek, 20. 2. 2017, 11.02

6 let, 6 mesecev

Odzivi igralcev po največji celjski zmagi zadnjih let

Luka Žvižej po veliki zmagi: Moraš razmišljati pozitivno in dati gol

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Liga prvakov Celje PL Kielce | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Kapetan Luka Žvižej, prihodnji član Kielc Blaž Janc in najboljši levi zunanji 11. kroga rokometne lige prvakov o zmagi Celjanov nad evropskimi prvaki.

Vse od konca lanskega septembra so celjski rokometaši čakali na drugo sezonsko zmago v ligi prvakov. Tedaj je v dvorani Zlatorog pokleknil Zagreb, tokrat kar evropski prvaki iz Kielc (34:33). Dve točki, ki sicer še ne zagotavljata tako želene osmine finala lige prvakov, sta imeniten obliž na rane slabe forme in dveh porazov po svetovnem prvenstvu.

Zadnji košček v mozaik zmage je postavil kapetan Luka Žvižej z golom iz (pol)protinapada nekaj sekund pred koncem. "Ko prideš v takšen položaj, moraš preprosto razmišljati pozitivno in dati gol. Sliši se zelo preprosto, kajne?" razlaga 36-letnik, ki ne na igrišču ne zunaj njega nikakor ne deluje kot veteran: "To je liga prvakov. Treba je izrabiti priložnosti, ki se ti ponudijo. Izkoristili smo napake Kielc in realizirali svoje priložnosti. Fantje smo si zaslužili zmago. Občinstvo je dihalo z nami."

Fotogalerija Grege Valančiča:

Fotogalerija
1 / 74

Še tri tekme

Tako kot ni deloval panično po porazu z neposrednimi konkurenti Švedi, tudi po zmagi nad izrazitimi favoriti iz Kielc ni bil evforičen. Posel pač še ni končan.

Luka Žvižej ob proslavljanju z Miho Zarabcem tik po koncu tekme | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Žvižej ob proslavljanju z Miho Zarabcem tik po koncu tekme Foto: Grega Valančič/Sportida
"Vedeli smo, da moramo pokoriti enega od favoritov. Zdaj nam je to uspelo, zato je stvar veliko lažja. V naši dvorani nas čaka še Rhein-Neckar. Ta tekma utegne biti tudi zanimiva. Na gostovanju pa nas čakata Vardar in Zagreb. Iskali bomo priložnosti za čim več točk. Verjetno pa bo o napredovanju spet odločala zadnja tekma v Zagrebu," se je Žvižej (ne)hote dotaknil konca skupinskega dela v lanski sezoni.

Tedaj so pivovarji imeli v Zagrebu remi – ta bi jih popeljal med najboljšo 16-erico – skoraj na pladnju, a je Ivan Stevanović ukrotil prav Žvižejev strel. Na srečo je bilo tokrat drugače in kapetan se je zasluženo razveselil odločilnega gola. Ni pa samoumevno, da jih bo vsekakor ena legend kluba v celjskem dresu dosegala tudi v prihodnji sezoni.

Še v Zlatorogu ali ...? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Še v Zlatorogu ali ...? Foto: Žiga Zupan/Sportida Kaj in kam v naslednji sezoni?

"Dogovori potekajo. Za nas je najbolj pomembno, da zmagujemo, za kar igramo. Če pa pogledam sebe, pa moram skrbeti za svoji čim boljšo formo in pripravljenost. To odpira marsikatera vrata," je bil na to temo besedno relativno skop in diplomatski Žvižej.

Poleti mu poteče triletna pogodba. Ni nujno, da bo podpisal novo, saj pogajanja potekajo že kar nekaj časa, zato sklep o precejšnjem znižanju ponujenih pogojev gotovo ni daleč od resnice.

Vseeno pa Žvižej trdi, da je zanj Celje absolutno prva izbira. Morda je s predstavo proti Kielcam prepričal (še) koga.

Pokvaril večer prihodnjemu klubu

Za Blaža Janca je bila ta tekma gotovo posebna, saj se po koncu sezone podaja prav v Kielce. Slovenskega reprezentanta je srečanje nekoliko spomnilo na opevano tekmo za tretje mesto na svetovnem prvenstvu. "Čudeži se nam dogajajo, ne vem, kaj je to. Je takšno leto? Nismo se predali do konca, kar je odlika velikih ekip," je po srečanju dejal mladi levičar. Več pa v videu.

Devet golov za vstop v ekipo zvezd

Borut Mačkovšek je dosegel strelski rekord v letošnji sezoni. Vseh devet golov je dal iz igre. Predstava mu je prinesla prvo letošnjo uvrstitev v najboljšo postavo kroga v ligi prvakov. Tam je v ugledni družbi - še z Arpadom Šterbikom (Vardar), Timurjem Dibirovom (Vardar), Matejem Lekaiem (Veszprem), Albinom Lagergrenom (Kristianstad), Patrickom Groetzkim (RNL) in Jesperjem Nielsom (PSG).

"Ko smo s štirih golov zaostanka prišli na enega, smo si rekli – zakaj pa ne? Kielcam je zmanjkalo moči, mi smo potegnili, na srečo je Luka zabil odločilni gol. Že sestanek pred tekmo je bil bistveno krajši kot ponavadi. Branko nam je dejal, naj le uživamo in ne razmišljamo, kaj bo, če bo … Ob polčasu nam je dejal le, da je 19 prejetih golov preveč, kar se strinjam, in da naj to poskusimo popraviti. Uspelo nam je," je po srečanju dejal Maček.
 

Ne spreglejte