Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
20. 2. 2017,
0.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Branko Tamše Celje Pivovarna Laško Kielce liga prvakov

Ponedeljek, 20. 2. 2017, 0.46

6 let, 6 mesecev

Trenerja imata besedo

Pozitiven šok za slovenske prvake

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Liga prvakov Celje PL Kielce | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Kot je pri celjskih rokometaših skoraj že običaj, je tekma lige prvakov spet postregla s trilersko končnico. Tokrat z zaključkom za drugo evropsko zmago v sezoni, in to kar nad lanskim osvajalcem lige prvakov.

Zadovoljen, a prav nič evforičen, ampak pravzaprav resen je deloval trener Celja Branko Tamše po zmagi svoje ekipe nad poljskimi Kielcami. Te so v lanski sezoni osvojile ligo prvakov, v nedeljskem večeru pa v Celju izgubile s 33:34. Velenjčan seveda ve, da z novima dvema točkama, za kateri je poskrbela (šele) druga zmaga po 11 krogih, osmina finala še ni rezervirana. Čeprav Celjani zdaj spet zasedajo želeno šesto mesto.

"Mislim, da je bila tekma zanimiva in polna tempa vseh šestdeset minut. Igrali smo v valovih, a zavedati se je treba, da smo gostili aktualne evropske prvake. Zahvalil bi se igralcem in jim čestital, v isti sapi pa bi čestital fenomenalnemu občinstvu, ki je dodalo energijo, ki smo jo potrebovali. Kielce so tako v prvem kot v drugem delu visoko vodile, a mi smo vztrajali pri svoji igri, dosegali zadetke iz cepelinov, lepih akcij, igrali hitro in to je tisto, kar smo mi. Vesel sem, da je kar nekaj igralcev na tej tekmi dvignilo raven svoje igre," je dejal trener, ki četrto sezono sedi na celjski klopi. V zadnjih dveh mu je uvrstitev med najboljšo evropsko šestnajsterico spodletela.

Fotogalerija Grege Valančiča:

Fotogalerija
1 / 74

 

Težko bi bilo bolj blagodejno

Zadnje dni so na njegov naslov kar deževala manj prijetna vprašanja o po reprezentančnem premoru slabši igri in formi posameznikov ter ekipe. Ta je izgubila pomembni evropsko in regionalno tekmo s Kristianstadom in Zagrebom. Za samozavest bi si težko izmislili bolj blagodejno zdravilo, kot je zmaga nad evropskim prvakom. 

"Ostati moramo na tleh, ekipa še ni na ravni, kot si želimo. Nam bo pa veliko lažje delati po takšni zmagi. Fantje so zdaj doživeli pozitiven šok, na njem pa moramo graditi naprej, saj tekem brez boja ne bomo zmagovali, ker smo premagali Kielce. Samo tako bomo na koncu nagrajeni," je še dejal Tamše, ki ga nova preizkušnja čaka že v sredo.

V Celje prihaja slovaški Tatran, ki ga pivovarji morajo premagati, če želijo še ohraniti možnosti za zaključni turnir regionalne lige.

Misli Talanta Dušebajeva

Liga prvakov Celje PL Kielce | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida "Seveda po porazu nisem vesel, a mi nismo igrali tako slabo. Nadzorovali smo tekmo, imeli prednost nekaj zadetkov, nato pa smo z napakami dovolili Celju, da se je vrnilo v igro in na koncu zmagalo.

Ne preostane nam drugega, kot da se borimo dalje in si poizkušamo na naslednjih tekmah zagotoviti prvo mesto v skupini," je po tekmi dejal Talant Dušebajev, nekoč sloviti igralec, zdaj pa trener poljske reprezentance in Kielc, za katere sta Uroš Zorman in Dean Bombač dosegla po tri gole.
Ne spreglejte