Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 11. 2016,
15.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Krim rokomet liga prvakinj

Sobota, 5. 11. 2016, 15.57

6 let, 6 mesecev

Liga prvakinj, 4. krog

Krimovke se kljub porazu vračajo domov zadovoljne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
krim savehof | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima so na Švedskem pri tamkajšnjem prvaku Sävehofu na četrti tekmi lige prvakinj izgubile s 24:26. Ker so doma Švedinje premagale s tremi goli razlike, se domov vračajo zadovoljne.

Krim je sezono začel nadstandardno. Po visokem porazu na Danskem sta sledili dve domači zmagi. Na Kodeljevem je najprej padel nekdanji evropski prvak Larvik, nato pa še švedska inštitucija Sävehof. Švedinje so se trdoživo upirale in Krimovo prednost desetih golov skoraj izničile, a so slovenske podprvakinje vendarle slavile z 32:29.

V Partilleju so krimovke odigrale še povratno tekmo. Poraz z dvema goloma razlike ni slab, saj je Krimova skupina zelo izenačena in bi bile v primeru enakega števila točk v boljšem položaju Ljubljančanke. Te so imela priložnost še za kaj več. Odlično se začele srečanje in povedle s tremi goli. Po odmoru so bile boljše gostiteljice. Po štirih golih zaostanka je imel Krim vseeno priložnost za priključek, a je zapravil preveč strelov s krila in črte.

Stanje v skupini je dodatno zapletel Larvik, ki je s 30:29 premagal Esbjerg. Tako imajo zdaj vse štiri ekipe po dve zmagi. Vsaka točka z gostovanja bo vredna zlata. S tega vidika je škoda, da Krimu ni uspel vsaj remi. Po drugi strani pa je dragoceno, da si je pridobil medsebojno prednost pred Švedinjami.

Sijajna Miša Marinček

Najbolj učinkovita igralka Krima Mercatorja je bila Elisabeth Omoregie s sedmimi goli, izvrstna Miša Marinček je zbrala 20 obramb, med drugim je obranila tudi zadnjo sedemmetrovko. V domači ekipi pa sta bili najboljši strelki Elin Hallagard Karlsson in Jamima Roberts s šestimi goli.

Trener Krima ni bil povsem zadovoljen. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trener Krima ni bil povsem zadovoljen. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Osebno sem zaradi izgubljenih točk razočarana, po drugi strani pa vesela, da nismo izgubile z več kot tremi goli razlike, kar bi v tej izenačeni skupini na koncu lahko igralo neko vlogo. Če bi danes bolj verjele v zmago, bi do nje lahko tudi prišle," je dejala razpoložena Krimova vratarka.

Ttrener Uroš Bregar pa je dodal:  "Nismo izkoristili svojih priložnosti, ki smo jih imeli, prav tako ne odličnih obramb Miše Marinček. Glede na to, da smo proti koncu tekme zaostajali že za štiri gole, je dobro vsaj to, da smo zaostanek prepolovili in da bomo, če bomo imeli s Sävehofom isto število točk, imeli boljše izhodišče. Do konca sta še dve tekmi, dejstvo je, da bomo potrebovali vsaj še dve točki in že zdaj bi prosil navijače, da nam pridejo prihodnjo soboto pomagat, da tudi po tekmi z Esbjergom ostanemo neporaženi v dvorani Kodeljevo."

Liga prvakinj, skupina D, 4. krog:

Sobota, 5. november:
Sävehof : Krim Mercator 26:24 (12:11)
Karlsson in Roberts po 6; Omoregie 7, Jeriček 5

Larvik : Esbjerg 30:29 (15:17)
Koren 9, Frafjord 6; Vestergaard 7, Polman 6

Lestvica:
1. Larvik 4 tekme - 4 točke
2. Esbjerg 4 - 4
3. Sävehof 4 - 4
4. Krim Mercator 4 - 4
 

 

Legionarke:

Vardar : Astrahanočka 39:25 (18:13)
Tamara Mavsar je dosegla 2 gola za Vardar, Barbare Lazović pa zaradi poškodbe ni bilo v postavi

Metz : Grassverket 25:19 (12:10)
Ana Gros je dosegla 5 golov za Metz

Budućnost (Neli Irman) - Thüringer
Ne spreglejte