Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
29. 10. 2016,
19.54

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Aneta Benko Miša Marinček Ribežl rokomet liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator Uroš Bregar

Sobota, 29. 10. 2016, 19.54

3 leta

Po tekmi med Krimom in Sävehofom

Atomski Krimov polčas za sladko evropsko zmago številka dve

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
krim savehof | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima so v tretjem krogu lige prvakinj drugič zmagale. Z 32:29 (20:10) so na Kodeljevem ugnale švedske prvakinje, ekipo Sävehofa. S tem so si morda odprle tudi možnosti celo za drugo mesto v skupini.

Tretja tekma v ligi prvakinj in druga zmaga. Krim je na Kodeljevem pokoril švedske prvakinje, ekipo Sävehofa, z 32:29. Ob odmoru je bil izid še bistveno lepši. Tigrice, ki so tokrat vsekakor upravičile svoj vzdevek, so vodile za kar deset golov. Tako visokega vodstva Krimovi navijači v ligi prvakinj niso videli že zelo dolgo. Natančneje več kot dve leti. Oktobra 2014 je namreč v Stožicah z Marto Bon na klopi padel Hypo.

Švedinje so pritisnile v nadaljevanju, a jim je po eni strani zmanjkalo časa, po drugi pa je Krim, ki na tej tekmi ni bil favorit, vselej znal najti zasilni izhod, ko se je znašel v težavah.

Aneta Benko je za Krim dosegla osem golov, Liza Omoregie pet. Miša Marinček in Sergeja Stefanišin sta imeli skupaj 13 obramb. Za Švedinje je Jamina Roberts dala osem golov.

Vedel je, da se bo vrnil

"Prvi polčas je bil fenomenalen. Z obrambo, Mišo na vratih in protinapadi smo bili na zelo visoki ravni. V garderobi smo opozarjali na to, da se Sävehof nikoli ne preda, kar je pokazal že na prejšnji tekmi. Res pa je, da nisem pričakoval, da se bo vrnil tako hitro. A spet smo povedli s sedmimi goli, vzpostavili ravnotežje in tekmo pripeljali do konca," je po srečanju dejal trener Uroš Bregar.

Krim je v tednu dni odigral kar tri težke tekme – Larvik, Zagorje, Sävehof, na ljubljansko srečo je bilo od teh gostovanje le v Zasavju –, a ohranil visok ritem tudi pri najbolj obremenjenih igralkah.  

Pogled: Nina Jeriček, igralka Krima

Nina Jeriček je spet pokazala, koliko pomeni Krimu kot vodja na igrišču. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Nina Jeriček je spet pokazala, koliko pomeni Krimu kot vodja na igrišču. Foto: Morgan Kristan / Sportida "Prednost desetih zadetkov ob polčasu je bila s psihološkega vidika zelo težka, saj je ekipa Sävehofa toliko bolje začela drugi polčas in hotela nadoknaditi to razliko.

Me smo se podzavestno mogoče sprostile, mislile, da bomo tekmo zlahka pripeljale do konca, a temu ni bilo tako.

Na srečo smo imele tekmo ves čas pod kontrolo in nismo dopustile, da bi se gostje občutneje približale.

Pričakovala sem, da bodo tekme v ligi prvakinj zelo težke, saj so skandinavske ekipe dobre v tehniki in veliko pretečejo.

Menim, da smo bile tako proti Larviku, kot proti Sävehofu v tem elementu igre boljše. Pozitivno sem presenečena in presrečna, da smo zabeležili že dve zmagi.«

S skandinavskim orožjem

Kodeljevo je videlo enega najboljših evropskih polčasov v zadnjih letih. Krimovke so Švedinje – pred medsebojnim srečanjem sta obe zasedbi premagali Larvik in izgubili z Esbjergom – pokorile s skandinavskim orožjem. Izredno čvrsto igro v obrambi, ki pa je bila le redko zunaj dovoljenih meril, natančnostjo v napadu in hitro tranzicijo. Med strelke se je že do odmora vpisalo devet igralk.

Liza Omoregie ima pomembno vlogo tako v napadu kot obrambi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Liza Omoregie ima pomembno vlogo tako v napadu kot obrambi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Krim je igral gibljivo, hitro, iskal igralke na črti in učinkovito zaključeval tudi, ko mu je v napadu že tekla časovna voda v grlo. Miša Marinček je bila spet na odlični ravni, zabijali sta čvrsta in vzdržljiva Vesna Milanović Litre, steber obrambe, ter Aneta Benko.

Liza Omoregie in Nina Jeriček sta bili snovalki napadalnih akcij in realizatorki. Nekaj bolezni je ostalo še s prejšnje tekme, in če bi Krim zadel še dve sedemmetrovki, bi bila prednost – ob polčasu je bilo kar deset golov razlike – lahko celo še višja.

Napake tu in tam

Osnova pa se je skrivala v obrambi. Ljubljančanke so Švedinje že v prvem polčasu prisilile v osem izgubljenih žog. Številne od teh so se končale z zadetkom na nasprotni strani.

Tovrstne sposobnosti so v drugem polčasu prikazale tudi Švedinje, ki so izkoriščale Krimove napake v napadu. Le osem minut so potrebovale, da so prepolovile zaostanek. Blestela je Louise Sand s strelom 6/6, vratarka Johanna Bundsen je povišala obrate svojega delovanja.

Aneta Benko je vešča prevzemanja odgovornosti v ključnih trenutkih. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Aneta Benko je vešča prevzemanja odgovornosti v ključnih trenutkih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nekajkrat so gostje prišle na štiri zadetke zaostanka, a sta zapletene situacije z goli ob izključeni igralki pogumno reševali odlična Aneta Benko in Mirjeta Bajramoska, v vratih pa Sergeja Stefanišin.

Sävehof v peti, Krim v drugi prestavi

V končnici je Sävehof prestavil v peto prestavo, tvegal veliko in se v zadnji minuti približal na le dva gola zaostanka. Uroš Bregar je svoje igralke karal zaradi nekaj nepotrebnih napak v napadu. Omrtvitev napada je bila strateška odločitev, zavlačevanje je bilo občasno preveč očitno. Namen igre na gol je bil prešibek.

A časa za Švedinje je bilo preprosto premalo. Za 32:29 je nekaj trenutkov pred koncem zadela Alja Koren.

Simpatičen pogled na lestvico

Morda zelo pomemben gol v luči medsebojnega dvoboja s Švedinjami na lestvici. Ekipi se bosta 5. novembra pomerili znova in že poraz, nižji od treh golov, bi bil za Krim ugoden. Ljubljančanke so trenutno na simpatičnem drugem mestu v skupini za Esbjergom ter pred Sävehofom in Larvikom.

Krim Mercator : Sävehof 32:29 (20:10)

Dvorana Kodeljevo, gledalcev 1200, sodnika: Kavešnikov in Plotnikov (oba Rusija).

Krim Mercator: Marinček (8 obramb), Stefanišin (5 obramb), Pandžić; Georgijev 4, Jurič, Benko 8 (1), Blažević 1, Milanović Litre 4, Jeriček 3, Bajramoska 2, Omoregie 5, Koren 2,Pandžić, Barić 3 (1), Kamdop, Amon, Zrimšek.

Sävehof: Bundsen (8 obramb - 2 x 7-m), Mouratidou (3 obrambe); Ekenman-Fernis 4 (3), Sand 6, Lindvall-Haggren 1, Oden 1, Krönell, Enhörning 1, Eriksson 1, Jensen, Karlsson 3, Pettersson 3, Mellegard 1, Roberts 8.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 5 (2), Sävehof 3 (3).

Izključitve: Krim Mercator 8, Sävehof 4 minute.
Rdeči karton: /
Ne spreglejte