Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
22. 10. 2016,
19.26

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Larvik rokomet liga prvakinj Miša Marinček Ribežl Uroš Bregar

Sobota, 22. 10. 2016, 19.26

3 leta

Po tekmi med Krimom in Larvikom

Po skoraj dveh letih Krim spet na zmagovalnih tirnicah lige prvakinj

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
krim larvik | Foto RK Krim Mercator/Uroš Pihner

Foto: RK Krim Mercator/Uroš Pihner

Na drugi tekmi lige prvakinj je ob vrnitvi na Kodeljevo Krim s 24:22 premagal norveški Larvik, evropskega prvaka iz leta 2011. V soboto v Ljubljano prihaja švedski Sävehof.

In je prišla. Prva zmaga Krima v ligi prvakinj po skoraj dveh letih. Zadnji tovrstni uspeh sega v 1. november 2014, ko so krimovke slavile v Volgogradu.

Po porazu na Danskem za deset golov v prvem krogu so slovenske podprvakinje premagale norveškega prvaka Larvik s 24:22. Kot da bi vrnitev Evrope v dvorano na Kodeljevem po šestih letih Stožic dala Ljubljančankam še dodatno energijo.

Miša Marinček je obranila 20 strelov. Aneta Benko, Vesna Milanović Litre in Elizabeth Omoregie so dosegle po pet golov. Kristin Koren je za Larvik zadela šestkrat. Krim je prišel do odmevne zmage kljub kar petim zapravljenim sedemmetrovkam. V drugem polčasu je odlično odigral v obrambi, prejel le devet golov, dosegel nekaj lahkih zadetkov in zbrano odigral končnico.

Dekle z 20 obrambami

"V drugem polčasu smo zaigrale, kot se spodobi v domači dvorani. Jaz sem v zmago verjela že na Danskem. Vedela sem, da bosta dve točki prišli prej ali slej. Dober dan? Tudi proti Esbjergu sem branila dobro, a težko je, če večino strelov pride iz protinapadov in s črte. Pri nas ni nikoli težava obramba, ampak napad. Če delamo tam preveč napak, skandinavske ekipe to kaznujejo. Vsekakor moramo izboljšati realizacijo. Morda naslednjič le boj, kot je bil danes, ne bo dovolj," je dejala odlična Marinčkova.

"Larvik je dober ne glede na to, da je izgubil Noro Mörk. Norvežanke so bile za Krim vselej trd nasprotnik. Po prvem polčasu sem bil najbolj jezen zaradi zgrešenih sedemmetrovk in 'zicerjev'. A po prvi minuti odmora, ki jo je v drugem polčasu vzel Larvik, sem dekletom dejal: 'Zdaj so 'gotove', moramo stisniti.'

Drugi polčas je ponudil igro, kakršno si Krim želi. | Foto: RK Krim Mercator/Uroš Pihner Drugi polčas je ponudil igro, kakršno si Krim želi. Foto: RK Krim Mercator/Uroš Pihner Vesel sem, da smo jih v drugem polčasu pretekli, da smo zadeli nekaj golov iz protinapadov, so pa tudi Norvežanke zgrešile nekaj strelov, ko smo se vrnili v igro, pa še Miša je obranila nekaj strelov. Zmaga je zasluženo naša," je zadovoljen razlagal trener Uroš Bregar, za katerega je to ena najslajših klubskih zmag v karieri.

Dvakrat devet minut posta

Obe ekipi sta si v prvem polčasu privoščili devetminutni strelski post. Larvik, da je pobegnil na kar 6:1, Krim pa, da ga je ujel. V obojih vratih sta stali odlični Sandra Toft in Miša Marinček. Ob koncu tekme sta imeli skupaj kar 38 obramb. Res je redek dosežek, da s petimi nerealiziranimi sedemmetrovkami dobiš tekmo, še posebej s favoriziranim nasprotnikom. Zato bo v ta element prihodnje gotovo treba vložiti več zbranosti.

V soboto Krim igra še eno domačo tekmo. Tokrat s Švedinjami. | Foto: RK Krim Mercator/Uroš Pihner V soboto Krim igra še eno domačo tekmo. Tokrat s Švedinjami. Foto: RK Krim Mercator/Uroš Pihner Spet s Skandinavkami

Odločilna za zmago je bila Krimova obramba v drugem polčasu, ki je zajezila ustvarjalnost Norvežank. Te so v Ljubljani, roko na srce, nastopile zgolj z 12 rokometašicami, a še vedno s kopico takšnimi z dragocenimi izkušnjami. Na primer zakonki Hammerseng-Edin, Korenova ...

Norvežanke so največ vodile za pet golov, v zadnjih 20 minutah pa prednosti niso več poznale. Krim v naslednjem krogu igra s švedskim Sävehofom. Tekma bo v soboto ob 17. uri.

Krim Mercator : Larvik 24:22 (10:13)

Dvorana Kodeljevo, gledalcev 1000, sodnici: Brehmer in Skowronek (obe Poljska).

Krim Mercator: Marinček (20 obramb), Pandžić, Stefanišin; Georgijev 1, Jurič, Benko 5, Blažević, Milanović Litre 5, Jeriček 2, Bajramoska 1, Omoregie 5, Koren 1, Barič 4, Kamdop, Amon, Zrimšek.

Larvik: Toft Galsgaard (18 obramb), A. Hammerseng-Edin 1, Frafjord 3, G. Hammerseng-Edin 1, Koren Riegelhuth 6, Johansen, Breistoel 4, Lowe, Moerk 3, Kurtović 3, Wojtas 1, Dias Moreschi.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 10 (5), Larvik 5 (5).
Izključitve: Krim Mercator 10, Larvik 8 minut.
Rdeči karton: /.
Ne spreglejte