Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 10. 2023,
20.49

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Urbanscape Loka RK Krka RK Gorenje Velenje RK Trimo Trebnje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Sreda, 18. 10. 2023, 20.49

6 mesecev, 1 teden

LIGA NLB, 6. KROG

Ni več stoodstotnih ekip, Celjani v napetem derbiju boljši od Velenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje | Celjani so v napetem sobotnem derbiju z 29:27 premagali velenjsko Gorenje. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Celjani so v napetem sobotnem derbiju z 29:27 premagali velenjsko Gorenje.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

V šestem krogu rokometne lige NLB je bil v središču pozornosti današnji veliki derbi med aktualnimi prvaki Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem Velenjem. Tesno, z 29:27 so ga dobili Celjani. Krog se je začel že petek s srečanjem med Trimo Trebnjem in Urbanscape Loko. Trebanjci so zmagali z 42:32. Na zadnji tekmi kroga so se člani Sviš Ivančna Gorica in Krke razšli z remijem.

Liga prvakov: Celje Pivovarna Laško - Montpellier
Sportal Celjani po hudi bitki v Zlatorogu ostali brez zmage

Velenjčani so bili pred sobotnim derbijem še edina stoodstotna ekipa v tej sezoni državnega prvenstva, zdaj pa so prav vse že doživele vsaj en poraz. Na vrhu prvenstvene lestvice so Trebanjci z desetimi točkami, prav toliko jih imajo Velenjčani, Celjani pa dve manj, a so tudi odigrali tekmo manj.

Četrta v nizu 

Osrednja tekma šestega kroga se je v celjskem rokometnem hramu končala z zmagoslavjem domačih rokometašev, ki so po slabem uvodu v sezono - porazu proti Trebnjemu in še neregistriranemu remiju proti Ivančni Gorici - danes dosegli četrto zmago v nizu po Ljubljani, Ribnici in Kopru.

Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Uvodne minute so minile v povsem enakovredni predstavi, sredi prvega polčasa pa so zagospodarili Celjani, varovanci srbskega trenerja Alema Toskića. Po njihovem vodstvu z 12:9 je gostujoči trener Zoran Jovičić zahteval minuto odmora, a njegovi napotki niso prinesli nobene spremembe na igrišču.

Gostitelji so po golih Tima Cokana in Mitje Janca v 18. minuti povedli s 15:10, v zadnjem delu pa popustili, tako da je njihova prednost na polovici tekme znašala dva gola (19:17).

Celjani so v začetku drugega polčasa povedli za štiri gole (21:17, 22:18) in sprva imeli pod nadzorom Velenjčane. Gosti od 37. minute dalje niso mogli računati na Eneja Slatinka Jovičića, ki je zaradi nešportne poteze prejel rdeči karton. Kljub temu so se zbrali in v 51. minuti prek Petra Šiška izenačili na 24:24.

Prelomni trenutki dvoboja so minili v znamenju rokometašev iz mesta grofov, v 54. minuti so po golih Cokana in Grege Krečiča tekmecem znova ušli na dva gola (26:24). Velenjčani so do zadnjega zvoka sirene pretili Celjanom, njihove zmage pa niso ogrozili.

Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Cokan s sedmimi in Žiga Mlakar s petimi goli, v gostujoči pa Ibrahim Haseljić z osmimi in Šiško s sedmimi zadetki.

Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Dobovi, velenjska pa se bo doma pomerila s Koprom.

Liga NLB, 6. krog: 

Petek, 13. oktober:

Sobota, 14. oktober:

Sreda, 18. oktober:

Lestvica:

 

Ne spreglejte