Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 12. 2023,
19.00

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje RK Trimo Trebnje Liga NLB

Nedelja, 17. 12. 2023, 19.00

3 mesece

Liga NLB, 13. krog

Trebanjci ostajajo na vrhu, Celjani zdaj s točko več od Velenjčanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
RK Gorenje Velenje | Velenjčani so na gostovanju v Ormožu iztržili le točko in na lestvici zdrsnili na tretje mesto. | Foto www.alesfevzer.com

Velenjčani so na gostovanju v Ormožu iztržili le točko in na lestvici zdrsnili na tretje mesto.

Foto: www.alesfevzer.com

S petkovim spopadom med vodilnim Trimom iz Trebnjega in moštvom Roko Ribnica se je začel 13. krog rokometne lige NLB. Klubski varovanci slovenskega selektorja Uroša Zormana so zmagali s 40:31 in ostali trdno na vrhu prvenstvene lestvice. V soboto so Celjani zmagali v Škofljici, medtem ko so Velenjčani remizirali z Ormožem in tako zdaj na tretjem mestu za Pivovarji zaostajajo za točko. V zadnji tekmi kroga in s tem leta 2023 je Krka doma z 32:25 premagala Koper.

V zadnjem krogu v letu 2023 so na vroče gostovanje v dvorano Hardek prišli drugouvrščeni Velenjčani, ki bi z zmago spet prišli le na točko zaostanka za Trebanjci. A po drugi strani bi se z zmago tudi Ormožani lahko povzpeli za kakšno mesto in se utrdili tik pod vrhom. Na koncu pa sta si, po prednosti domačih večji del tekme, ekipi točki razdelili.

V prvem delu so imeli vseskozi rahlo pobudo domači. V uvodu so povedli s 5:2 in 7:3, v končnici prvega dela pa malenkost popustili in dovolili Velenjčanom, da se približajo le na dva gola zaostanka, takšna pa je bila tudi razlika ob polčasu.

Takšno razliko so domači znali ohraniti tudi v nadaljevanju. Tekma je bila tesna, toda Gorenje nikakor ni zmoglo priti do približanja ali preobrata, saj so se domači po vsakem znižanju na gol razlike spet vrnili na +2 (17:15, 20:18, 22:20).

V končnici dvoboja pa so domači vendarle dovolili, da so tekmeci prišli do točke. Prvič so izenačili na 22:22, potem pa se je scenarij vodstva domačih za gol in izenačenja gostov ponavljal do konca. Tadej Sok je domačim priboril še zadnje vodstvo (25:24), ki pa ga je v zadnji minuti izničil Matic Verdinek. Zadnji napad so imeli rokometaši Jeruzalema, a niso bili uspešni.

Najboljši pri domačih je bil Sok z osmimi goli, Martin Hebar jih je dodal šest, pri gostih pa sta jih po pet zbrala Verdinek in Tilen Sokolič.

Celjani so zdaj drugi na lestvici. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Celjani so zdaj drugi na lestvici. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Celjani pričakovano

Celjski rokometaši so pričakovano vpisali novo, 11. zmago, potem ko so odločilen korak k uspehu na tekmi, polni izključitev, naredili v končnici drugega polčasa. Celjani imajo na drugem mestu točko manj od vodilnega Trima, Škofljica je po osmem porazu ostala v spodnjem delu lestvice.

Gostitelji so se favoritom iz Celja v prvih 20 minutah dobro upirali in sami večkrat vodili za dva zadetka, bili v prednosti še v 24. minuti pri 15:14, končnica polčasa pa je pripadla gostom. Ti so z delnim izidom 5:0 postavili izid polčasa.

Domačini so se v drugem polčasu vrnili v igro, ko so se približali na dva zadetka, toliko so zaostajali nazadnje v 51. minuti, potem pa so zapovrstjo zadeli Rok Marić, Ante Ivanković, Žan Kože Lesjak in Mitja Janc, kar je pomenilo prednost šestih golov in posledično zmago za Celje.

Matic Pangerc je bil najboljši strelec domačih s šestimi goli, pri Celju sta po enega več dosegla Janc in Uroš Milićević.

Pred rokometaši je zdaj premor do začetka februarja, takrat bo Škofljica gostila Gorenje, Celje pa bo gostovalo v Trebnjem.

Trebanjci zanesljivi

Trebanjci so po domači zmagi na zadnji prvenstveni tekmi leta zadržali prvo mesto na prvenstveni razpredelnici. Drugouvrščeni Velenjčani, ki bodo v soboto gostovali v Jeruzalemu, imajo tako kot tretjeuvrščeni Celjani, ki bodo v soboto gostovali na Škofljici, trenutno tri točke manj. Tako po 13. krogu na vrhu ne bo prišlo do spremembe. Ribničani po petem porazu v sezoni ostajajo na šestem mestu.

Trebnje je letos še brez praske. | Foto: Vid Ponikvar Trebnje je letos še brez praske. Foto: Vid Ponikvar

Favorizirani Dolenjci so šele v končnici prvega polčasa uveljavili svoje prednosti, z zelo učinkovito predstavo so se na veliki odmor odpravili s šestimi goli prednosti (20:14). V drugem polčasu so začeli stopnjevati prednost, ki je znašala tudi 13 golov (33:20), in razrešili vse dvome o zmagi.

Pri Trebanjcih je bil najbolj učinkovit Staš Slatinek Jovičič z desetimi goli, pri Ribničanih pa je Leon Ljevar dosegel šest zadetkov.

Po tem krogu sledi daljši reprezentančni premor, tako bo trebanjska zasedba v prihodnjem krogu šele  februarja prihodnje leto gostila Celje Pivovarno Laško.

Liga NLB, 13. krog:

Petek, 15. december:

Sobota, 16. december:

Nedelja, 17. december:

Lestvica:

Ne spreglejte