Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 11. 2019,
18.34

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

2

Natisni članek

noad Uroš Bregar Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Nedelja, 17. 11. 2019, 18.34

4 leta, 6 mesecev

LIGA PRVAKINJ, 6. KROG

Krimovke izgubile tekmo in prvo strelko: "To je naš najtežji poraz sezone"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

2

Krim Mercator - Sävehof liga prvakinj | Krimovke v drugi del lige prvakinj nesejo le dve točki. | Foto Grega Valančič/Sportida

Krimovke v drugi del lige prvakinj nesejo le dve točki.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja so na Kodeljevem izgubile tekmo 6. kroga lige prvakinj. Na zadnji tekmi skupinskega dela so se pomerile s švedskim Sävehofom, cilj slovenskih prvakinj je bila prva domača zmaga v letošnji sezoni lige prvakinj, kar bi pomenilo, da bi v drugi del tekmovanja prenesle štiri točke, a se to ni zgodilo. Krimovke so izgubile s 26:28.

Polona Barič je bila z devetimi goli najboljša strelka tekme, Nina Zulić jih je dodala šest, za Sävehof pa sta po pet golov prispevali Amelia Lundbäck in Nina Dano. Iz skupine G so se v nadaljnje tekmovanje uvrstile rokometašice brezhibnega Györa, pa Sävehofa in Krima Mercatorja.

Fotogalerija s tekme na Kodeljevem (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 37

Slovenske prvakinje ne obžalujejo le poraza, pač pa tudi poškodbo pete najboljše strelke lige prvakinj. Alja Varagić je namreč zaradi neugodne poškodbe kolena že med odmorom morala oditi na temeljite preglede, Krimovke so bile zato v drugem polčasu močno oslabljene.

Najtežji poraz sezone

"Sävehof je igral bistveno bolje od nas. Imeli smo težave na desni strani, kjer smo ostali brez Ane Kojić in Alje Varagić. Morali smo poiskati rešitve, a zapravili smo preveč lahkih strelov. Spet smo igrali neumno in mislim, da je to naš najtežji poraz te sezone," je bil po tekmi jezen in razočaran trener Tigric Uroš Bregar.

"Slabi smo bili v obrambi, na drugi strani pa nismo izkoriščali naših priložnosti. Ostali smo še brez Alje Varagić, ki je naše najpomembnejše orožje. Današnji poraz je predvsem odraz naše slabe predstave," pa je povedala krožna napadalka Nataša Ljepoja.

V soboto je Kristiansand premagal Podravko Vegetu, za katero je Tjaša Stanko zabila pet golov, Ana Gros je s štirimi zadetki sodelovala pri zmago svojega Bresta, Barbara Lazović pa s tremi pri zmago Budućnosti. Elizabeth Omoregie ni bilo med strelkami na tekmi med Rostovom in njeno Bukarešto.  

Iz skupine A so si napredovanje priigrali Metz, Vipers Kristiansand in Ferencvaros, iz skupine B Rostov-Don, Esbjerg in Bukarešta, iz C pa Brest, Budućnost in Ramnicu Valcea.

Skupina D, 6. krog:

Lestvica:

Skupina A, 5. krog:

Lestvica:

Skupina B, 5. krog:

Lestvica:

Skupina C, 5. krog:

Lestvica:

Preberite še:

Krim Mercator - Sävehof liga prvakinj
Sportal Krimovke na zaostali tekmi boljše od Ajdovk
Ne spreglejte