Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
19. 2. 2015,
17.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gorenje Ivan Vajdl

Četrtek, 19. 2. 2015, 17.41

8 let

Ko se Gorenje igra z ognjem

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometaši Gorenja, ki so kljub dobremu uporu izgubili prvo tekmo skupinskega dela pokala EHF, se bodo proti norveškemu Haslumu v soboto (20.30) predstavili tudi pred svojimi navijači.

Na uverturi pred prvo domačo tekmo skupinskega dela pokala EHF, ki bi kot bitka druge in desete ekipe načeloma morala biti rutinska naloga, se je Gorenje v Škofji Loki rešilo šele povsem na koncu tekme. Zmagali so za zadetek. Škofjeločani so se odlično borili in skoraj pripravili eno največjih presenečenj sezone.

"V obrambi smo bili solidni, v napadu pa je bilo preveč igre eden na enega in dva na dva, zapravili smo preveč protinapadov in tekmeca praktično ves čas lovili. Na koncu je odločilni zadetek dosegel Michal Szyba. Pravzaprav smo zmagali po sreči, dveh točk si po prikazanem nismo zaslužili. To je šola za naprej, ampak na takšen način smo se izvlekli že v Izoli. Z ognjem se ne bomo smeli več igrati," je bil kritičen trener Ivan Vajdl, a vseeno zadovoljen, da so njegovi fantje vknjižili 16. par točk.

Proti norveškemu Haslumu bo moral biti pristop povsem drugačen. "Ne smemo se zanašati na to, da je Winterthur tekmo na Norveškem dobil, in ne smemo si privoščiti spodrsljaja. Haslum igra obrambo 6-0, pomemben člen je Mamelund. Imajo številne protinapade in hitro izvajanje centra, na postavljeno obrambo pa podobne kombinacije kot v Sloveniji, precej je strelov s tal," je povzetke z raziskovanja zgolj ene enote videomateriala, ki so jo lahko pridobili Velenjčani, predstavil Vajdl.

Haslum je trenutno drugi v norveškem prvenstvu. Njegov prvi strelec v pokalu EHF je krožni napadalec Christoffer Bränberger, vlogo polivalentnega, kot se je nekoč izrazil nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, zunanjega igralca nosi Anders Roe, najslovitejše ime v ekipi pa je Erlend Mamelund, tridesetletnik, ki ima izkušnje iz Nemčije in Francije. Velenjski načrt je z agresivno igro ustaviti zunanje igralce in njihovo navezo s krožnim napadalcem.

Zdravstveno stanje? Marka Dujmoviča muči angina, Nejc Cehte si je spet poškodoval ramo, a naj bi bila oba pripravljena za pomoč ekipi po svojih močeh.

Ne spreglejte