Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
3. 5. 2017,
12.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Urh Kastelic Matevž Skok Matej Gaber Staš Skube slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Sreda, 3. 5. 2017, 12.04

6 let, 7 mesecev

Ekipa za Nemce je določena

Kdo ne bo igral proti Nemcem?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
trening rokometna reprezentanca vojašnica | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometno reprezentanco ob 20.00 v Stožicah čaka tretja tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018. Selektor Veselin Vujović se je odločil, kdo ne bo igral proti evropskim prvakom Nemcem.

Na polnih tribunah Stožic, prodanih je več kot devet tisoč vstopnic, ki so še na voljo, bodo tokrat ostali poškodovani Matej Gaber, vratarja Matevž Skok in Urh Kastelic ter srednji zunanji Staš Skube. Pri Veselinu Vujoviću sicer nihče nima zagotovljenega nastopa, a vseeno je nekoliko presenetljivo, da je zunaj ekipe ostal Skok, ki si je na svetovnem prvenstvu izboril status številke ena v vratih.

Za reprezentanco zaradi poškodb že prej nista konkurirala Vid Kavtičnik in Darko Cingesar, ki bosta vseeno spodbujala soigralce. Nemci imajo po dveh krogih štiri točke, Slovenci tri za zmago nad Švico in remi s Portugalsko.

Na evropsko prvenstvo, ki ga prihodnje leto gosti Hrvaška, bosta odpotovali najboljši ekipi iz vsake skupine in najboljša tretjeuvrščena iz vseh sedmih.

Slovenska ekipa za tekmo z Nemčijo:

Vratarja: Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško) in Primož Prošt (Göppingen, Nem).

Krilni igralci: Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem, Mad) in Simon Razgor (Meškov Brest, Blr).

Zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg, Nem), Jure Dolenec (Montpellier, Fra), Jan Grebenc, Nik Henigman (oba Riko Ribnica), Miha Zarabec, Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), David Miklavčič (Zagreb, Hrv)

Krožna napadalca: Blaž Blagotinšek (Veszprem, Mad) in Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško)

Rezerve: Matej Gaber (Pick Szeged, Mad), Staš Skube (Pick Szeged, Mad), Urh Kastelic (Pick Szeged, Mad), Matevž Skok (Zagreb, Hrv), Dean Bombač, Uroš Zorman (oba Kielce, Poljska), Nejc Cehte, Klemen Ferlin, Gregor Potočnik (vsi Gorenje), Mario Šoštarič (Pick Szeged, Madžarska), Matic Verdinek (Maribor Branik) in Miha Žvižej (Montpellier, Francija).

 

Navodila za gledalce

"Da bi se izognili gneči na vhodih, prosimo, da se obiskovalci na tekmo podajo dovolj zgodaj in da svoj prihod pred dvorano načrtujejo najkasneje ob 19.00. Zaradi elektronske kontrole vstopa in predstavitve ekip pred začetkom tekme vse prosimo, da se v notranjost dvorane podajo vsaj pol ure prej in da so na svojih sedežih najkasneje ob 19.40. Vstop v dvorano bo mogoč le na vhodu, zabeleženem na vstopnici, ki mora biti natisnjena čitljivo na bel A4-papir, barkoda pa nepoškodovana. Vstop z vstopnico na mobilni napravi ne bo mogoč," so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Vozila bo mogoče parkirati na enem izmed bližnjih parkirišč (Kranjčeva, Pop TV, Žale, Nove Žale, Ekonomska fakulteta, FDV in parkirnih hišah WTC in Modri kvadrat). Druga možnost pa je mestni avtobusni promet, ki je za vse imetnike vstopnic brezplačen tri ure pred tekmo in uro po koncu tekme.
Ne spreglejte