Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
30. 8. 2016,
9.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

1

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Jaka Malus rokomet superpokal Slovenije

Torek, 30. 8. 2016, 9.19

6 let, 6 mesecev

Celjski up, ki ga je opazil tudi selektor

Jaka Malus, ki je pravzaprav bonus

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

1

jaka malus | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometna sezona je še zelo na začetku, a Jaka Malus bi lahko bil eno njenih odkritij. Njegov priimek nikakor ni skladen s tem, kar dvajsetletni rokometaš prinaša na igrišče.

Dvajsetletni Jaka Malus je vsekakor bonus in ne malus celjske ekipe. To je še enkrat potrdil na superpokalu, kjer je bil najboljši strelec na tekmi proti Kopru (25:24) in najkoristnejši igralec. Nadgrajuje uspešno lansko sezono, ki jo je večinoma odigral v Slovenj Gradcu, v končnici pa se vrnil k pivovarjem in jim pomagal do naslovov pokalnega in državnega prvaka. Sezono je skupaj z Mariom Šoštaričem končal kot najboljši strelec prvenstva. Navsezadnje ga je opazil tudi selektor in ga uvrstil na širši reprezentančni seznam za tekmi z Norveško.

"Pred sezono nisem pričakoval nič. Želel sem le garati na pripravah. Delo se mi je poplačalo, v tej smeri moram nadaljevati. Brez ustavljanja, le naprej," je odločen kapetan mladinske reprezentance, ki lahko igra tako levega kot srednjega zunanjega ter tudi v obrambi korektno na več položajih.

Veszprem za uvod

Sezona bo za celjske in velenjske rokometaše prvič prinesla regionalni izziv. Prvo srečanje loige Seha bo že v soboto, tekmec pa stari znanec in regionalni prvak Veszprem. Priložnost bo celjski klub združil s praznovanjem 70-letnice.

"Gotovo se veselim lige Seha. Zame in za ekipo bodo to velike tekme. Upamo na čim bolj poln Zlatorog. Verjamem v naše navijače, komaj čakam sezono, ki veliko obeta," je pred sobotno tekmo pozitivno vznemirjen Malus, ki je pred superpokalno tekmo dobil novi vzdevek. Zanj je poskrbela trenerjeva primerjava s hrvaškim asom Domagojem Duvnjakom.

Vrnitev v matični klub ob izteku lanske sezone je bila posrečena poteza. Jaka Malus je pomembno prispeval k prvenstvenemu in pokalnemu naslovu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Vrnitev v matični klub ob izteku lanske sezone je bila posrečena poteza. Jaka Malus je pomembno prispeval k prvenstvenemu in pokalnemu naslovu. Foto: Urban Urbanc/Sportida
"Poskušam se osredotočiti le nase. Res pa je, da so me soigralci takoj po izjavi Branka Tamšeta že začeli klicati Dule. Ko sem prišel na zajtrk, sploh nisem vedel, zakaj," se je nasmehnil obetavni mladenič, ki je prepričan, da se Celjani s srcem in povezanostjo lahko postavijo po robu vsaki ekipi.

Kmalu že prvi derbi

Prvi šaleško-savinjski derbi v regionalni ligi bo 7. septembra, ko Celjani gostujejo v Velenju. O ligi prvakov Malus in druščina za zdaj še ne razmišljajo prav intenzivno. Ta se začne 24. septembra z domačo tekmo proti Zagrebu.

 

Ne spreglejte