Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
27. 8. 2016,
23.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

4

Natisni članek

Branko Tamše Celje Pivovarna Laško superpokal Slovenije Koper 2013 rokomet

Sobota, 27. 8. 2016, 23.04

6 let, 6 mesecev

Po superpokalnem zmagoslavju Celja

Žilavi Koper, dva rdeča kartona in peto celjsko slavje #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

4

Celje Koper rokomet | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Čeprav se je Koper žilavo upiral, so celjski rokometaši po zmagi s 25:24 v Portorožu osvojili tretjo zaporedno in skupno peto superpokalno lovoriko.
 

V pomladnem pokalnem finalu je bila razlika med celjskim in koprskim moštvom 13 golov, na portoroškem superpokalu pa je bilo bistveno tesneje. Koprčani, lani kot prvoligaški novinci četrta ekipa prvenstva, so se odlično upirali državnim prvakom in izgubili s 24:25 (12:12).

Utrinki iz Portoroža:



Obe ekipi sta vodili največ za tri gole, Primorci so bili za zadetek spredaj še dobrih pet minut pred koncem, nato pa so Celjani unovčili izkušnje in daljšo klop, ki je bila sicer skrajšana zaradi dveh rdečih kartonov – Vidu Poteku in Povilasu Babarskasu. Najkoristnejši igralec tekme je bil Jaka Malus z osmimi goli, Ivan Gajić je zbral 13 obramb. Pri Koprčanih je bil odličen njegov kolega Jure Vran z desetimi, Žiga Smolnik je zadel šestkrat.
Pred moškim je bil v Portorožu, kjer je prireditev potekala tretjič, tudi ženski superpokal. Tekmo med Zagorjem in Krimom so dobile Ljubljančanke.

Trener Celja Branko Tamše je prepričan, da lahko njegova ekipa igra veliko bolje. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trener Celja Branko Tamše je prepričan, da lahko njegova ekipa igra veliko bolje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vzel vse, kar je bilo mogoče

Celjski trener Branko Tamše je od svojega prihoda na klop Celjanov decembra 2013 osvojil vse slovenske lovorike, ki so bile na voljo. Čestital je svojim igralcem, Koprčanom in se razveselil vzdušja kakšnih 1.300 gledalcev na portoroškem objektu.

"Najpomembnejše je, da ni bilo kondenza, zdrsov in poškodb. Vemo, da Koper igra hiter in privlačen rokomet. Izkušnje so nam pomagale, da smo v določenem trenutku naredili razliko treh golov. A nato so glavni igralci napravili napake, ki si jih ne bi smeli privoščiti. Skoraj dobljena tekma je postala spet izenačena in živčna. Verjamem, da ima veliko igralcev še veliko rezerv. Verjamem, da bomo to med sezono znali izkoristiti," je dejal Tamše, ki je izpostavil še dobro igro mladega Matica Grošlja, za Povilasa Babarskasa in Boruta Mačkovška neugodno globoko obrambo ter psihično in fizično izčrpanost članskih reprezentantov, ki so začeli vaditi sredi tedna.

Nekdanja rokometaša Iztok Puc in Rolando Pušnik sta nova člana Hrama športnih junakov Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS). Pridružila sta se 52 legendarnim slovenskim športnicam in športnikom, ki so bili sprejeti pred tem. Pušnik je pokal za umestitev v hram prejel med moško tekmo rokometnega superpokala, namesto pokojnega Puca pa je priznanje prevzel njegov sin Borut.

 

Koprčani so pokazali odličen odpor. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Koprčani so pokazali odličen odpor. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

 

Klop in mladost

"Celjani so bili favoriti. Imajo tudi daljšo klop. Dobro smo se pripravili in dobro parirali Celju. Nato smo storili nekatere napake, ki jih ne bi smeli. To je naša mladost, v prihodnosti bomo napake popravili in, verjamem, odigrali še kakšno podobno tekmo," ni bil po koncu tekme prav nič razočaran koprski vratar Vran.

Rokometni superpokal:

Koper 2013 : Celje PL 24:25 (12:12)

ŠRC Marina, gledalcev 1300, sodnika: Marko in Matjaž Pirc (Sežana).

Celje Pivovarna Laško: Gajić 1 (13 obramb - 1 x 7-m), Lesjak (1 obramba - 1 x 7-m); Malus 8 (5), Babarskas, Janc 2, Razgor, Suholežnik 1, Marguč 4 (1), Grošelj 2, Poteko, Zarabec 1, Kodrin, Mačkovšek, Žvižej 2, Bećiri 4.

Koper 2013: Ponikvar, Vran 1 (10 obramb), Vončina; Grzentič 2, Vlah, Krečič 5, Gašperšič 1, Moljk 1, Gorela, Zugan, Rapotec 2, Smolnik 6, Sokolič 4 (4), Planinc 1 (1), Bratkovič 1 (1).

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 6 (6); Koper 2013 9 (6).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12 minut; Koper 2013 10 minut.
Rdeči karton: Poteko (6.), Babarskas (58.)

(STA)
Ne spreglejte