Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
26. 1. 2017,
18.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo rokomet Blaž Blagotinšek

Četrtek, 26. 1. 2017, 18.19

6 let, 7 mesecev

Zadnja vest pred polfinalom svetovnega prvenstva

"Francozov se ne bojim"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
blagotinsek blagotinšek slovenija rusija rokometna reprezentanca | Foto Sportida

Foto: Sportida

pasica pariz | Foto:

Blaž Blagotinšek je že večkrat dokazal, da se nikogar ne boji in da nikogar pretirano ne spoštuje. S takšnim pristopom gre tudi v polfinale svetovnega prvenstva s Francijo v Parizu ob 21.00.

"Na igrišču smo vsi enaki. Zame in še za marsikoga je to prvi polfinale. Šli bomo na vso moč, videli bomo, kaj se bo zgodilo. Nismo še rekli zadnje besede," je prepričan celjski krožni napadalec. S Slovenci bo ob 21.00 igral v polfinalu svetovnega prvenstva z gostitelji Francozi.

"Na prijateljskih tekmah smo že pokazali, da lahko igramo s Francozi, ki se jih ne bojim, čeprav gre za 'svetovne' igralce in ekipo. Z močno, a pametno obrambo jih lahko premagamo," je prepričan Blagotinšek, za katerim ni ravno sanjska jesen. V Veszpremu je bil poškodovan in na stranskem tiru.

Rokometna reprezentanca se je uvrstila v svoj drugi polfinale svetovnih prvenstev. V skupinskem delu je dosegla tri zmage, en remi in en poraz. V osmini finala je izločila Ruse, v četrtfinalu pa Katarce. Ob 21. uri se bo za vstop v finale pomerila s Francozi. V petek bo še tekma med Norveško in Hrvaško.

Blaž Blagotinšek je lovil in ujel (boljšo) formo. | Foto: Sportida Blaž Blagotinšek je lovil in ujel (boljšo) formo. Foto: Sportida

Vesel, da je sploh v Franciji

"Po tem, kar se mi je dogajalo v zadnjih tednih leta, sem vesel, da sem sploh tukaj. Štiri tedne nisem treniral. Vaditi sem začel šele en teden pred začetkom priprav. Vem, da nisem na ravni kot pred poškodbo, ampak se res trudim. Včasih je težko. Prihajajo kritike, vsi pričakujejo več," se zavedal celjski velikan, ki je bil deležen neposrednih in na trenutke tudi ostrih selektorjevih kritik.

"Marsičesa sem že navajen. Marsikaj sem že slišal. Vse poskušam vzeti pozitivno. Včasih te takšne stvari zbudijo, drugič se te kaj dotakne. Ampak ne smeš vzeti preveč osebno. Greš naprej," skuša ostati osredotočen Blagotinšek

Ne spreglejte