Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 4. 2021,
20.11

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Pokal EHF Evropski Pokal

Sobota, 17. 4. 2021, 20.11

3 leta, 1 mesec

POLFINALE EVROPSKEGA POKALA, PRVA TEKMA

Kljub porazu imajo razlog za optimizem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Gorenje Velenje - Cocks | Velenjčani so v odličnem položaju. | Foto Grega Valančič/Sportida

Velenjčani so v odličnem položaju.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji prvi polfinalni tekmi evropskega pokala v gosteh izgubili proti grški ekipi Aek Atene z 29:31 (14:16). A zaostanek še zdaleč ni takšen, se je ga na povratni tekmi, ki bo čez teden dni v Sloveniji, ne bi dalo nadoknaditi.

Matic Verdinek
Sportal Velenjčane po odmevni zmagi čaka nov evropski izziv
Gorenje Velenje - Cocks
Sportal Velenjčani Celjanom zadali prvi poraz in se vrnili v igro za naslov

Velenjski rokometaši so prvič v tej sezoni doživeli poraz na mednarodni sceni. V nekdanjem pokalu challenge, od te sezone naprej pa v evropskem pokalu, so v grški prestolnici izgubili za dva gola, še vedno pa imajo lepe možnosti, da se prebijejo v veliki finale in se pomerijo z zmagovalcem švedsko-ciprskega obračuna Ystads - Anorthosis Famagusta.

Zasedba iz Šaleške doline je pred gostovanjem v Atenah izločila italijansko Sieno, finski Cocks, banjaluški Borac iz BiH in češki Robe Zubri.

Aek Atene: Bauer, Kosanović, Arampacis 1, Hykkerud 1, Ciras 5, Dompris, Nikolaidis, Milonas 5, Moya Florido 7, Pedersen 2, Toniazzo Lemos 1, Papadionsou 1, Arapakopulos, Kalamoiros, Buneta 4, Kederis 4.

Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 5, Tajnik 5, Pajt 1, Starc, Miklavčič 3, Drobež, Komar, Verdinek 4, Grmšek 1, Slatinek-Jovičić, Predovič, M. Kavčič 4, A. Kavčič 5, Ravnikar 1.

Sedemmetrovke: Aek Atene 4 (3), Gorenje Velenje 2 (2).
Izključitve: Aek Atene 6, Gorenje Velenje 12 minut.
Rdeči karton: /.

Izbranci Zorana Jovičića so se po odmevni zmagi sredi tega tedna nad vodilnimi Celjani v ligi NLB danes nadejali nadaljevanja uspešne zgodbe, a so se malce ušteli. V končnici prvega polčasa so povedli z 12:11, a nato naredili nekaj nerazumljivih napak in na polčasu zaostali za dva gola (14:16).

V 40. minuti so izenačili na 20:20. V prelomnih trenutkih dvoboja so znova malenkostno popustili in zaostali za tri gole (25:28, 28:31), na koncu pa so Atene zapustili s primanjkljajem dveh golov (29:31).

V velenjski ekipi so bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Aleks Kavčič, Domen Tajnik in Ibrahim Haseljić, vsi so dosegli po pet golov.

"Za nami je težka tekma. Zaenkrat najtežji tekmec, ki smo ga imeli - z bolj izkušenimi in fizično močnimi igralci. Na koncu se nam je poznalo tudi to, da se je Kavčič poškodoval. Upam, da ni nič hujšega. Čaka nas zelo zanimiva druga tekma, na kateri bomo poskušali dati svoj maksimum,” je po prvi tekmi dejal trener os Zoran Jovičič.

Evropski pokal, polfinale, prva tekma:

Sobota, 17. april:
AEK Athens : Gorenje Velenje 31:29 (16:14)

Ne spreglejte