Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 10. 2018,
17.50

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Tomaž Ocvirk Matic Grošelj Gal Marguč Celje Pivovarna Laško liga prvakov liga prvakov

Četrtek, 11. 10. 2018, 17.50

5 let, 6 mesecev

Na seznamu poškodovanih po sredini tekmi še gal marguč in Matic grošelj

Bolnišnica v Celju, v Francijo tudi z mladinci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Celje Pivovarna Laško Flensburg | Gal Marguč bo zaradi zloma prsta odsoten vsaj štiri tedne. | Foto Grega Valančič/Sportida

Gal Marguč bo zaradi zloma prsta odsoten vsaj štiri tedne.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško nimajo sreče s poškodbami. Na seznamu poškodovanih sta se Domnu Makucu in Josipu Šarcu po sredini zmagi nad Trebnjim pridružila še Gal Marguč in Matic Grošelj, ki bosta odsotna vsaj štiri tedne. Celjani se bodo tako na nedeljsko tekmo lige prvakov k Nantesu odpravili tudi z mladinci.
 

Trener državnih prvakov iz Celja Tomaž Ocvirk ima pred naslednjimi boji svojih varovancev vse več težav s sestavo ekipe. Mlademu upu Domnu Makucu je pred časom ponagajalo koleno. V klubu so se odločili, da bo do konca leta opravljal rehabilitacijo in treniral po posebnem programu. 

Če bodo preiskave nato pokazale, da se je poškodba umirila, se bo 18-letnik priključil treningom, v nasprotnem primeru bodo sprejeli nove ukrepe, je za uradno spletno stran kluba dejal klubski zdravnik Sašo Djurič. Tudi Šarac se ubada s poškodbo kolena, način okrevanja pa bo znan po izvidih magnetne resonance.

RK Koper
Sportal Koprčani z novim trenerjem do prve zmage

Zmaga z grenkim priokusom

Seznam poškodovanih Celjanov se je še podaljšal po sredini tekmi državnega prvenstva s Trebnjim, ki so jo prvaki dobili s 36:33. Skupila sta jo Gal Marguč in Matic Grošelj. Prvi si je zlomil sredinec desne roke. Če operacija ne bo potrebna, to bo znano prihodnji teden, naj bi bil po prvih ocenah odsoten štiri tedne. Grošelj pa je utrpel poškodbo zunanjega kolateralnega ligamenta kolena in bo v najboljšem primeru okreval v štirih do šestih tednih.

Matic Grošelj si je v sredo poškodoval ligamente kolena. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matic Grošelj si je v sredo poškodoval ligamente kolena. Foto: Grega Valančič/Sportida

V Francijo z mladincema

Celjane že v nedeljo čaka novo gostovanje v ligi prvakov, in sicer se bodo udarili z lanskim finalistom Nantesom. V Francijo bo odpotovala okrnjena celjska zasedba, ob poškodovanih še ne more pomagati William Accambray. Francoska okrepitev namreč še nima dovoljenja za evropske tekme, lahko pa že igra na domačih, tako da bosta na gostovanje odpotovala tudi dva mladinca.

Celje Pivovarna Laško
Sportal Zdesetkani Celjani nemočni v Franciji

"Na gostovanje bom peljal le 12 standardnih članov ekipe ter dva iz mladinskih vrst, in sicer Matica Košca in Tadeja Kljuna. Položaj seveda ni prijeten, a je, kakršen je. Vsi tisti, ki so na voljo, bodo morali dati vse od sebe. Videli bomo, kako nam bo uspelo zakrpati luknje, ki so nastale. Drugega nam ne preostane. Moramo razmišljati pozitivno in dati vse od sebe," je pred odhodom v Francijo v klubski diktafon dejal Ocvirk.

Glavni trener Tomaž Ocvirk bo v Francijo peljal tudi mladinca Matica Košca in Tadeja Kljuna. | Foto: Grega Valančič/Sportida Glavni trener Tomaž Ocvirk bo v Francijo peljal tudi mladinca Matica Košca in Tadeja Kljuna. Foto: Grega Valančič/Sportida

Celjani so v ligi prvakov letos odigrali štiri tekme in zmagali le enkrat. Enak izkupiček ima tudi Nantes, ki je po štirih srečanjih prav tako zbral le dve točki, premagal je Skjern, ki je v uvodnem krogu za zadetek slavil v Zlatorogu.
 

Lestvica skupine B

Preberite še:
Celje Pivovarna Laško
Sportal Celjani povsem nemočni pri madžarskih prvakih
Krim
Sportal Krimovke v soboto po prvo zmago
Ne spreglejte