Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
19. 10. 2017,
15.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

MRK Krka slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Četrtek, 19. 10. 2017, 15.11

6 let, 6 mesecev

Rokometna reprezentanca

Borut Mačkovšek poškodovan, namesto njega Grega Okleščen iz Krke

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
mrk krka | Foto Danilo Kesić

Foto: Danilo Kesić

Rokometni selektor Veselin Vujović se je srečal z novo odpovedjo. To je poslal Borut Mačkovšek. Namesto njega je Črnogorec poklical Grego Okleščena iz novomeške Krke.

Položaj levega zunanjega igralca je tisti, ki je pred prijateljskima tekmama s Hrvaško najbolj na udaru. Namesto poškodovanega Jana Grebenca se je Veselin Vujović že pred kratkim odločil za njegovega soigralca Gregorja Potočnika, zdaj pa je poklical še njegovega (skoraj) soimenjaka, 22-letnega Grego Okleščena. Za nekdanjega mladinskega reprezentanta se je odločil, ker se Borutu Mačkovšku, junaku letošnjega svetovnega prvenstva, vlečejo težave s komolcem. Zaradi tega je manjkal na zadnjih tekmah s Parizom in Dinamom iz Pančeva.

Grega Okleščen, številka osem, ima izkušnje iz mlajših kategorij, iz članske še ne. | Foto: Danilo Kesić Grega Okleščen, številka osem, ima izkušnje iz mlajših kategorij, iz članske še ne. Foto: Danilo Kesić

Ekipa se bo zbrala v nedeljo v Ljubljani. Slovenija bo prihodnji teden odigrala dve pripravljalni tekmi proti gostiteljici evropskega prvenstva Hrvaški; v četrtek, 26. oktobra, ob 18. uri v Stožicah ter dva dni kasneje ob 20.15 v Zagrebu.

Ljubljanska pripravljalna tekma s Hrvaško bo imela v Stožicah tudi praznični pridih - Rokometna zveza Slovenije bo namreč pred članskim dvobojem priredila Pozdrav legendam, poseben športno-humanitarni dogodek, na katerem se bodo zbrali rokometaši, ki so zastopali barve naše države v zadnjih 25 letih. Na tem seznamu je 98 igralcev, RZS pa bo izkupiček namenila za zdravljenje nekdanjega slovenskega reprezentanta Nenada Stojakovića. Prodanih je že več kot štiri tisoč vstopnic.

Seznam reprezentance za tekmi s Hrvaško:

Vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Urh Kastelic (Zagreb) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško)

Krila: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Niko Medved (Gorenje Velenje)

Zunanji igralci: Saša Barišić Jaman (Nexe Našice), Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Barcelona), Gregor Potočnik (Gorenje Velenje), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Grega Okleščen (Krka), Jaka Malus, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško), Miha Zarabec (Kiel), Aleks Vlah in Dani Zugan (oba Koper 2013)

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Igor Žabić (Wisla Plock)

Poškodovana: Jan Grebenc (Gorenje) in Borut Mačkovšek (Celje PL)
Ne spreglejte