Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
16. 2. 2017,
8.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Blaž Janc Celje Pivovarna Laško Kielce Uroš Zorman Dean Bombač

Četrtek, 16. 2. 2017, 8.33

6 let, 7 mesecev

Celjani pred tekmo z evropskimi prvaki

Blaž Janc bo lahko igral proti Kielcam #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Celje Kristianstad | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Prvi strelec celjskih rokometašev v ligi prvakov bo kljub modremu kartonu na zadnji tekmi lahko zaigral proti evropskim prvakom iz Kielc, svoji prihodnji ekipi. "To je zgolj še ena motivacija več in dejstvo je, da smo na Poljskem dokazali, da lahko z njimi igramo," opravi Janc.

Ob nespretno izgubljeni točki proti švedskemu Kristianstadu je Blaž Janc naredil prekršek za sedemmetrovko, rdeči karton in posledično modri karton. Ta je pomenil, da bo primer obravnavala posebna komisija in presodila, ali izvrstnemu mladeniču naložiti dodatno kazen. Odločila se je v Jančev in celjski prid: bodoči član poljskih Kielc bo lahko zaigral proti klubu, za katerega bo igral od poletja.

Janc za igro Celjanov pomeni ogromno. Vselej ko ga ni bilo, so imeli težave. | Foto: Grega Valančič/Sportida Janc za igro Celjanov pomeni ogromno. Vselej ko ga ni bilo, so imeli težave. Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenca na obisku

Kielce z Urošem Zormanom in Deanom Bombačem v Celju gostujejo v nedeljo v okviru 11. kroga lige prvakov. Kielce so na drugem mestu skupine B z enakim številom točk kot vodilni Vardar. Njihovo ranljivost je z zmago razgalil beloruski Meškov, a to verjetno pomeni, da bodo evropski prvaki v Zlatorogu še bolj pozorni.

Celjani, ki so zunaj forme in so med tednom izgubili z oslabljenimi Zagrebčani, so na sedmem mestu skupine s petimi točkami. Šesto mesto, ki vodi v osmino finala, so jim ravno po zadnji tekmi prevzeli Švedi. Po tej tekmi sledijo še dvoboji z Vardarjem, Rhein-Neckarjem in Zagrebom.

Misli celjskega trenerja pred dvobojem s Poljaki:

Pogled z igrišča:

Vid Poteko | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida Vid Poteko, krožni napadalec Celja:
"Če dobiš dve izključitvi tako hitro, kot sem jih sam na Poljskem in potem končaš tekmo brez rdečega kartona, to kaže, da si želiš, se boriš in igraš na zmago.

To so elementi, ki tekme pripeljejo zmagovito do konca in to je recept, ki ga moramo uporabiti v nedeljo pred svojimi gledalci. Moramo se boriti, biti agresivni in imeti večjo željo po zmagi od nasprotnika. Kaj bo to prineslo na koncu, pa bomo videli, ko se tekma konča."

Blaž Janc | Foto: Morgan Kristan / Sportida Foto: Morgan Kristan / Sportida Blaž Janc, desno krilo in zunanji Celja:
"Res je, da se po sezoni selim prav h klubu, s katerim se bomo pomerili v nedeljo. A to je zgolj še ena motivacija več in dejstvo je, da smo na Poljskem dokazali, da lahko z njimi igramo.

Jaz verjamem, da lahko z nekaj zadevami, ki jih moramo nedvomno popraviti, ter z našo hitro igro poizkušamo doseči čim več lahkih zadetkov, kajti vemo, da njihova igra veliko sloni na napadalnih akcijah dva na dva.

Na to moramo paziti, prav tako pa si želimo popraviti tudi vtis z zadnjih dveh srečanj. Motivacije nam ne bo manjkalo, igramo z aktualnim evropskim prvakom in vsi fantje že komaj čakamo na začetek tekme."
Ne spreglejte