Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
18. 8. 2016,
9.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

rokomet Danska Slovenija Mikkel Hansen Rio 2016

Četrtek, 18. 8. 2016, 9.30

6 let, 7 mesecev

Prvi zvezdnik Danske natančno ve, kako se počutijo Slovenci

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Foto: Stanko Gruden

V taboru danske rokometne reprezentance so v četrtfinalu olimpijskega turnirja pričakovali večji odpor slovenskih igralcev, ki pa niso bili kos nalogi. Danci so bili prevelik zalogaj. Prvi zvezdnik je v četrto preskočil urok četrtfinala.

Končni rezultat 37:30 pove, da je bila Danska v četrtfinalu v Riu prepričljivo boljša od Slovenije. Izbranci Veselina Vujovića niso našli pravega ritma, kako se zoperstaviti tekmecu, ki so ga na generalki na olimpijske igre premagali za gol.

"V obrambi smo bili odlični, s tem pa smo razigrali oba vratarja. In priložnost se nam je nasmehnila," je dejal Casper Mortensen, ki je z levega krila prispeval štiri gole.

"Veliko olajšanje"

Danci so pred tekmo izpostavljali, da so slovenski rokometaši izjemno nevarni, na koncu pa so z veliko zmago prišli do polfinala, v katerem jih čakajo Poljaki, ki so presenetljivo izločili Hrvaško.

Slovenska vratarja nista znala zaustaviti napadov Dancev, ki so dosegli kar 37 golov. | Foto: Stanko Gruden Slovenska vratarja nista znala zaustaviti napadov Dancev, ki so dosegli kar 37 golov. Foto: Stanko Gruden

"Za nas je to veliko olajšanje in lahko rečem, da smo počaščeni, da smo se uvrstili v polfinale," je dejal član nemškega prvoligaša Hannovra in nato izpostavil: "V skupinskem delu smo naredili veliko napak in iz njih smo se veliko naučili. Seveda gremo lahko zdaj povsem do konca. Naš cilj je medalja."

"Po treh četrtfinalnih olimpijskih porazih mu ta zmaga pomeni ogromno"

Prvi zvezdnik danske izbrane vrste Mikkel Hansen je proti Sloveniji odlično razigraval moštvo, povrhu vsega pa šestim podajam dodal osem golov. V karieri je že trikrat napadal olimpijski polfinale, v četrto pa mu je uspelo, zato je imel po zmagi nad Slovenijo dodaten razlog za veselje in zlasti olajšanje.

Želja Dancev je medalja. V polfinalu jim bodo nasproti stali Poljaki. | Foto: Stanko Gruden Želja Dancev je medalja. V polfinalu jim bodo nasproti stali Poljaki. Foto: Stanko Gruden

"Zmaga mi pomeni ogromno. Trikrat sem že doživel poraz v četrtfinalu olimpijskih iger, zato sem zdaj super zadovoljen. Na tekmo s Slovenijo smo bili dobro pripravljeni. Igrali smo zelo hitro in s tem tekmecu v obrambi povzročili veliko težav. V protinapadih smo zadeli tudi nekaj lahkih golov, kar nam je olajšalo delo."

Danci se bodo za uvrstitev v finale pomerili s Poljsko, drugi polfinalni par pa sestavljata Francija in Nemčija.

Ne spreglejte