Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
25. 7. 2016,
10.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Vid Kavtičnik Uroš Zorman Veselin Vujović rokomet Rokometna reprezentanca olimpijske igre Rio 2016

Ponedeljek, 25. 7. 2016, 10.18

6 let, 6 mesecev

Rokometna reprezentanca na posebni prijateljski tekmi

Po Hrvatih so ugnali še gozdne divjake #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
slovenija hrvaska rokomet | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rokometna reprezentanca prehaja v zadnji del piljenja forme za olimpijske igre v Rio, kamor se odpravlja 1. avgusta. Odigrala je tudi dodatno prijateljsko tekmo.

Le še teden dni loči slovenske rokometaše od odhoda v Rio. Približuje se tudi trenutek, ko bo selektor Veselin Vujović razkril svojo odločitev glede potnikov. Na pripravah je še vedno 19 rokometašev, odpadla bosta dva. Slovenija je do zdaj dvakrat prijateljsko ugnala Tunizijo – čeprav bi se o tem, kako prijateljska je bila druga tekma v Trbovljah, veljalo resno vprašati – in enkrat Hrvaško.

"Popraviti moramo še nekaj stvari v napadu in obrambi. Hrvati so bili tretji na evropskem prvenstvu. S takšno igro se lahko nadejamo dobrih rezultatov, a pokazati jo moramo na vsaki tekmi olimpijskih iger," pravi Vid Kavtičnik, ki mu zaradi izkušenj – poleg Uroša Zormana je edini, ki je že okusil olimpijske igre – in vsestranskosti, saj lahko v napadu igra celo na treh položajih, verjetno ni treba trepetati glede odhoda v Brazilijo. Čeprav zna Vujović vselej presenetiti …

ABC olimpijskih iger

Brazilija, Poljska, Švedska, Nemčija in Egipt so tekmeci Slovencev na njihovih tretjih olimpijskih igrah v Riu. Z Egipčani se bodo pomerili najprej, 7. avgusta. Turnir traja od 6. do 21. avgusta. Prve štiri ekipe napredujejo v četrtfinale.

V skupini A, s katero se bo križala "slovenska" skupina, nastopajo Francija, Hrvaška, Tunizija, Argentina, Danska in Katar. V Rio bo odšlo 16 ali 17 igralcev, a dva ali trije od teh bodo v rezervi. Na vsaki tekmi bo lahko nastopilo 14 igralcev.

Gozdnim divjakom z Rogle Slovencem ni uspelo zabiti gola. | Foto: Rokometna zveza Slovenije Gozdnim divjakom z Rogle Slovencem ni uspelo zabiti gola. Foto: Rokometna zveza Slovenije

Posebna prijateljska tekma

Priprave so torej prešle v sklepno piljenje igre. Slovenci se bodo v torek v Opatiji znova pomerili s Hrvaško – po tekmi naj bi Vujović sporočil svojo odločitev – , v Riu pa še z Dansko. Odigrali pa so še eno prijateljsko tekmo. Na Rogli so bili njihovi tekmeci gozdni divjaki, ki Gorazdu Škofu niso zabili gola. Misija je bila torej uspešna … Več v videu.

"Zanimivo je videti, koliko dela je vloženega v take posnetke, saj smo snemali nekaj več kot pet ur, Dunking devils še kake tri ure dlje. Vsak kader smo ponovili deset- in večkrat, čeprav je bil morda že v drugo dobro narejen, tako da je bilo kar naporno, a vseeno zelo zanimivo in zabavno, saj tega ne počnemo vsak dan," je video pospremil Jure Dolenec.

Ne spreglejte