Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
22. 8. 2016,
11.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

odbojka Bruno Rezende Rio 2016 Bernardo Rezende

Ponedeljek, 22. 8. 2016, 11.38

6 let, 7 mesecev

Po finalu olimpijskega odbojkarskega turnirja za moške

Oče in sin utišala kritike in v jok spravila tudi Neymarja #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Družina Rezende | Foto FIVB

Foto: FIVB

Najboljši odbojkarski reprezentanci na svetu Braziliji je po šestih letih spet uspelo priti do velike lovorike. V finalu domačega olimpijskega turnirja je gladko s 3:0 v nizih premagala Italijane in prišla do tretjega zlatega odličja na OI. Da, boljšega mesta za prekinitev posta si ne bi mogla izbrati.

Po dveh drugih mestih na OI v Pekingu in Londonu in drugem mestu na svetovnem prvenstvu na Poljskem so Brazilijo kritiki začeli že označevati za ekipo brez hrbtenice, ki počepne, ko je najbolj potrebno in nemalokrat so kritike prišle tudi na račun selektorja Bernarda Rezendeja, ki je na selektorskem stolčku najbolj prestižne odbojkarske ekipe na svetu že 15 let, in njegovega sina Bruna, a velikokrat neupravičeno.

Za svoje rojake je stiskal pesti tudi Neymar

Ravno Bruno, ki ga je oče pod svoje okrilje poklical pri 21 letih leta 2007, je bil eden najbolj zaslužnih, da je zlato ostalo doma. Odbojka ima v Braziliji prav poseben status in je za nogometom drugi najbolj popularen šport. Da je to res tako, govori tudi to, da si je finale ogledal tudi največji zvezdnik brazilskega nogometa Neymar, ki je Brazilcem nogometno zlato pribojeval že v soboto.

Od veselja je po zmagi skakal tudi brazilski bog nogometa Neymar:

Vesel za sina

Bernardo Rezende je na klopi Brazilije že vse od leta 2001. To je zanj drugo olimpijsko zlato, prvo je osvojil z Gibo, Murilom in druščino v Atenah 2004. | Foto: FIVB Bernardo Rezende je na klopi Brazilije že vse od leta 2001. To je zanj drugo olimpijsko zlato, prvo je osvojil z Gibo, Murilom in druščino v Atenah 2004. Foto: FIVB

"Vesel sem za Bruna, da nam je uspelo. Veliko grdega se je pisalo po njem, še posebej po Pekingu. Vesel, da je kritikom zaprl usta in pokazal, kako veliko športnik je. Je bojevnik in možgani ekipe. Bruno in Lucas sta bila neustavljiva, Wallace pa je dokazala, da gre za enega najboljših odbojkarjev vse naše bogate zgodovino," je hvalil svojo ekipo brazilski selektor, ki smo ga lani lahko gledali tudi v Stožicah, v tem poletju pa se je slovenska reprezentanca pripravljala v Braziliji. To le govori, da so Brazilci in Slovenci veliki prijatelji, ki bodo tudi v prihodnosti še sodelovali.

Bruno: Zaslužili smo si zlato medaljo

"Zaslužili smo si zlato medaljo. Da smo to osvojili pred domačimi gledalci, dela vse skupaj še bolj posebno. To je čaroben trenutek. Po toliko srebrnih odličij smo le prišli do zlata in pokazali, česa smo sposobni. Za naša generacijo so dejali, da smo strahopetci, zdaj pa smo dokazali, da temu ni tako," pa je očetove besede dopolnil kapetan Brazilije, Bruno, ki bo v nosi sezoni igral za brazilsko ekipo SESI iz Sao Paula.

Brazilci so prišli do tretjega zlatega odličja na olimpijskih igra, ravno toliko jih imajo na svetovnih prvenstvih. Naslednja priložnost za novo lovoriko bo leta 2018 na SP v Italiji in Bolgariji. Mogoče bomo tam prvič spremljali tudi slovensko izbrano vrsto.

Fotoutrinki s finala in podelitve:

Fotogalerija
1 / 29
Ne spreglejte