Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 8. 2016,
22.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

rekreacija

Ponedeljek, 29. 8. 2016, 22.02

6 let, 6 mesecev

S sodelavci na športni dogodek: kdo ima od tega največ koristi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Zavedanje, da team-buildingi v veliki meri izpolnjujejo svoje poslanstvo, torej s skupnimi doživetji krepijo ekipnega duha, se je v zadnjih letih razširilo tudi med slovenskimi podjetji. Vedno bolj se zanimajo za team-buildinge športnega značaja, ugotavljajo pri podjetju Team Buildingu Slovenija, ki organizira takšne dogodke.

Angleška skovanka team- building pomeni krepitev ekipnega duha. Pri podjetju Team-building Slovenija, ki se zadnjih pet let ukvarja s prav to dejavnostjo, so prepričani, da prinaša točno to: gradi in krepi ekipnega duha, izboljšuje komunikacijo med zaposlenimi, ki so največje bogastvo podjetij, spodbuja motivacijo in inovativnost.

Hujšanje, rekreacija | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Investicija v zaposlene, ne pa strošek

"Trend team-buildingov je v porastu," je potrdila Špela Vodovc iz Team Buildinga Slovenija. Največ povpraševanja je po športno-aktivnih team buildingih v naravi, ljudem so zanimivi še interaktivni, inovativni in strateški team-buildingi.

"Podjetja so verjetno ugotovila, da je to investicija v zaposlene in ne strošek. Priporočamo, da se zaposleni na leto udeležijo dveh ali treh aktivnosti z namenom krepitve ekipnega duha."

 | Foto:

Premierni Business Run Ljubljana na sporedu sredi delovnega tedna

Tudi na slovenski rekreativni sceni obstaja kar nekaj dogodkov, ki so namenjeni krepitvi ekipnega duha. Eden teh na slovensko tekaško sceno prihaja čez natanko deset dni. Premierni Business Run Ljubljana je trislojni team-building zaposlenih, ki ga sestavlja štafetni tek treh sodelavcev v parku Tivoli (3 x 3,3 kilometra), kulinarično razvajanje in koncert hrvaškega pevca Gibonnija v dvorani Tivoli.

Ker organizatorji po vzoru podobnih tekov iz urbanih središč v tujini s svojim programom ne želijo zasedati družinskih trenutkov ob koncu tedna, je Business Run Ljubljana na sporedu sredi tedna, v četrtek, 8. septembra, ob 18. uri v parku Tivoli.

Triglav tek | Foto: Bor Slana Foto: Bor Slana

Za vzpostavitev boljšega ozračja v podjetju

"Bistvo tekmovanja je krepitev ekipnega duha ter preživetje nekaj prijetnih ur s svojimi sodelavci. Kombinacija teka in druženja s sodelavci, pomaga pri vzpostavitvi boljšega ozračja v podjetju," je namen tekaško-povezovalnega dogodka povzel Tomaž Ambrožič, direktor agencije Sport Media Focus, ki tek organizira.

Verjame, da se bodo tekaške trojke oblikovale na različnih ravneh, da bodo v njih sodelovali na primer predstavnik marketinga, prodaje in proizvodnje, ali pa direktor, nekdo iz sredine oziroma nižjega dela hierarhične piramide. "Tudi dogodek je sestavljen iz treh plasti. Tekaškega, kulinaričnega in glasbenega (v Hali Tivoli). Tisti, ki jim je tekaški del prevelik zalogaj, se lahko udeležijo nordijske hoje z inštruktorji. Tudi tu se je treba prijaviti v trojkah, prehoditi pa zgolj en krog."

Tudi tradicionalni tek trojk v Ljubljani krepi ekipni duh, ne pa nujno med sodelavci, trojko pogosteje sestavljajo prijatelji in sorodniki. | Foto: Tudi tradicionalni tek trojk v Ljubljani krepi ekipni duh, ne pa nujno med sodelavci, trojko pogosteje sestavljajo prijatelji in sorodniki.

Team-buildingi po športno

Povezovalno (in poslovno) noto imata tudi majski poslovni tek trojk maja na Bledu (kjer vsak tekač trojke preteče en krog okrog Blejskega jezera, skupaj pa skoraj polmaraton), Triatlon Triglav tek prav tako na Bledu, tradicionalni majski tek trojk po poteh okupirane Ljubljane ter številni oviratloni, ki od leta 2012 v Sloveniji rastejo kot gobe po dežju. Oviratlon, Urbani gladiator, Aviratek, Braverun, Legionar Challenge, Blatfejst, Wajdušna Obstacle Trail Run in Tek preprek sicer niso nujno team-buildingi v okviru delovne skupine, jih pa vse več podjetij izkorišča tudi v ta namen.

Ne spreglejte