Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 5. 2012,
11.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija oviratlon

Sreda, 9. 5. 2012, 11.18

6 let, 7 mesecev

S Krimovkami in "letečim Kranjcem" na Oviratlon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če ste pripravljeni preizkusiti meje svoje vzdržljivosti na 10-kilometrski preizkušnji z ovirami, na kateri se po svetu urijo specialne enote, 16. junija ne smete zamuditi Oviratlona.

Na našem spletnem portalu smo že pisali o nori bitki z 10-kilometrsko progo, ki bo pustolovce pričakala 16. junija na Pokljuki. Danes vam predstavljamo še program in kategorije tega atraktivnega športnega dogodka, ki je v tujini že dobro znan, pri nas pa se šele uveljavlja. Če ste športni avanturist in radi preizkušate svoje meje, moč, fizično in psihično pripravljenost, je bitka z ovirami, narejenimi po vzoru treninga pripadnikov specialnih enot, pravi izziv za vas. Na Pokljuki Športno društvo Oviratlon sredi junija namreč prireja Oviratlon, pri katerem ne gre za bitko s časom, pač pa za bitko s samim seboj. Gre za športni dogodek, na katerem vas ne bodo priganjale štoparice, ampak želja, da preizkusite svojo vzdržljivost in okusite trening specialcev. Letos vas bo pričakalo 8 do 10 kilometrov teka, med katerim boste morali preplezati ali na drugačen način premagati ovire na poti. Na preizkušnji pa ne boste sami, saj si udeleženci med seboj lahko pomagajo in prav sodelovanje in prijateljstvo je na tem odbitem vzdržljivostnem dogodku ključno. Organizatorji želijo s prireditvijo, ki ima velik poudarek na solidarnost, udeležence spodbuditi, da tudi v vsakodnevnem življenju ne pozabijo, da je premagovanje ovir ob medsebojni pomoči lažje.

Kategorije in dobrodelnost na Oviratlonu

Preizkušnje svojih zmogljivosti se lahko udeležite kot: - posameznik, kar ne pomeni, da boste prepuščeni samemu sebi, saj vam bodo drugi priskočili na pomoč, če jo boste potrebovali. Oviram naproti se lahko podate -- ekipa, - ali pa se prijavite v naključno skupino, v kateri je lahko 10 oviratloncev.

Na dinamični in avanturistični dogodek se morate prijaviti, in sicer prijavnina od 1. maja do 10. junija znaša 16 evrov, do 15. junija 20 evrov, na dan prireditve pa boste odšteli 25 evrov. Prijavite se lahko na spletni strani http://www.oviratlon.si/prijava/. Pokljuški oviratlon bo imel tudi dobrodelno noto, saj bodo organizatorji od vsake prijavnine namenili po en evro Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu RS – Soči za nakup plezalne stene, ki pomaga pri uspešni rehabilitaciji.

Oviratlonci tudi znani Slovenci

Da bo Oviratlon edinstven dogodek, ki bo na novo začrtal slovenski prostor vzdržljivostnih športov, dokazuje tudi podpora znanih Slovencev. S pripravami nanj so namreč že začeli veslač Luka Špik, judoist Sašo Jereb in WFC borec Denis Chorchyp Porčič; svetovni prvak v poletih Robert Kranjec, rokometašice rokometnega kluba Krim in veslač Pirih pa se mu bodo tudi pridružili.

Več o prireditvi si lahko preberete na Obstacle Challenge Slovenija 2012

Ne spreglejte